Lakridssmåkager med dadler
Opskrift på uimodståeligt lækre lakridssmåkager med dadler, som er nemme at bage. Jeg er vild med dadler i bagværk og søde sager. Dadler har den dejligste karamellækre smag, særligt medjool dadler som er min favorit – til denne opskrift kan man dog også bruge tørrede dadler. De gør småkagerne lidt mere sprøde og mindre chewy end medjool. Begge fungere glimrende, er dejligt karamellækre og så passer dadler og lakrids bare virkelig godt sammen i sådan en småkagehapser.
Jeg bager dem ved juletid, men også resten af året, hvor de er hyggelige at finde frem til en god kop te.
Prøv også: flere opskrifter på julekonfekt >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 50 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakrids småkager med dadler
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 250 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 225 g sukker
- 0,50 tsk rålakridspulver
- 100 g dadel
- 200 g smør
- 1 æg
- 1 nip salt
Rør hvedemel, bagepulver, sukker og lakridspulver godt sammen. Smuldr dadler i melblandingen, og brug melet til at skille dadelstykkerne fra hinanden, hvis de klistrer lidt sammen. Smuldr smørret i melblandingen til det er helt ensartet og saml tilsidst dejen med et sammenpisket æg.
Tril dejen til stængler på cirka 3 cm i diameter. Pak dem i madpapir og sæt i køleskabet i minimum 1 time.
Skær dem ud i 1 cm tykke skiver og læg dem med afstand imellem på en bageplade med bagepapir. De flyder lidt ud under bagning. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er det korrekt der skal 225 gram sukker i dejen?
Hvis man ikke har rålakrids men “kun “ alm lakridspulver, hvor meget skal der så bruges?
Hej Annie
Ja, det er sådan jeg laver dem.
Er det lakridsrodspulver? – jeg har ikke testet kagerne med det, men ville prøve med samme mængde.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kagerne svømmer i smør og bliver derfor ikke særligt sprøde. Har tjekket mængden af smør igen. Kan se at andre opskrifter på lakridssmåkager indeholder 125 g smør
Hej Anny
Det lyder mærkeligt, for det har jeg ikke selv oplevet. Jeg synes de bliver så lækkert sprøde og virkelig lækre.
Kh Ann-Christine
Virkelig gode🥰
Mange tak, det er jeg glad for du synes :)
Kh Ann-Christine