Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lucia-3-opskrifter/

Lucia – 3 opskrifter på de gyldne safranbrød

luciaboller

De sidste mange år har vi haft tradition for at spise safrangyldne luciabrød om morgenen på lucia-dag. Uanset om det er hverdag eller weekend – indrømmet, enkelte gange har vi rykket traditionen en dag eller to hvis det passede bedre ind.

Jeg knuselsker hyggelige traditioner og dette er helt bestemt en af dem – i morgen vil vi derfor dække et hyggeligt julemorgenbord og sidde længe over morgenmaden, inden vi skal på juletræsjagt, pynte op, spise æbleskiver og julehygge en hel masse.

Sørme om jeg ikke allerede har hele tre luciabrødsopskrifter her på bloggen:

Når dejen er hævet, så formes brødene i fine mønstre og pyntes med rosiner (eller måske chokoladeknapper – det prøver vi i år)

Rigtig dejlig weekend og Lucia dag til jer.

P.S. Mine børn gik i øvrigt Lucia optog i børnehaven i torsdags. Det var så sødt og jeg blev helt rørt og fik klump i halsen! Se lige her på instagram, hvor søde de er 

lussekatte1

luciabroed

2 kommentarer
 • Nicoline skrev:
  13. december 2014 kl. 12:28

  Hej
  Jeg har altid elsket lucia. Synes det er så smukt. Og for præcis 13 år siden kom min datter til verden på selveste luciadag d. 13/12. Derfor har lucia altid drejet sig om hendes fødselsdag og lucia optog som hun har gået MANGE gange. I år er det så en lørdag hvilket bringer mig tilbage til luciabrød som dette indlæg handler om.. Og vi havde god til til at hygge. Så vi lavede luciabrød for første gang i mange år. Jeg brugte din koldhævede opskrift og de blev så flotte og smagte virkelig lækre.
  En skøn og langsom morgen som jeg elsker dem. Glæder mig til flere langsomme morgner når juleferier slår for døren.
  Tak for en skøn blog som jeg finder stor inspiration i.
  Og god jul til dig og dine kære.
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   15. december 2014 kl. 08:13

   Hvor fin en dag at have fødselsdag på – jeg synes luciatraditionen er så fin og smuk.
   Jeg glæder mig også til meget langsomme morgener i juleferien :)
   Tusind tak for dine søde ord om min blog, det er jeg glad for.
   Rigtig glædelig jul til dig og din famili
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.