Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/monkeybread-kanelbroed/

Monkeybread – kanelbrød

Monkeybread er en lidt sjov form for kanelbrød, hvor dejen formes til små kugler som dyppes i smeltet remonce for derefter at lægges tæt sammen i en form og så bages til kage.

“En skør og anderledes kuglekage, som smager vildt godt!” siger Julie om denne kage – og det er da meget fint beskrevet.

Kagen bør nydes lun og frisktbagt – hvilket var lige hvad vi gjorde i går eftermiddags, hvor vi havde aftalt at spille Matador efter skole (det helt store hit hos mine børn og især Johan i øjeblikket). Sådan et spil kan snildt tage nogle timer og så var det helt fint med en lille sød midtvejspause i spillet.

PT2H

Monkeybread - kanelkage

6-8 pers.    2 timer
6-8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Smelt smøret i en gryde ved lav varme.

Rør gæren ud i mælken i en skål og hæld det smeltede smør deri, sammen med 2 æg. Rør det godt sammen.

Bland det grove mel med sukker, kanel, kardemomme, vanilje og salt og rør det i skålen med smør/mælk blandingen. Tilsæt hvedemel lidt af gangen, til dejen kan æltes – ælt dejen på køkkenbordet til den er smidig og blød.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en skål med et rent klæde over i 45 minutter.

Når dejen er hævet, gøres remonce klar. Smelt smør, farin og kanel i en gryde ved lav varme.

Del dejen op i en masse små stykker som trilles til kugler a ca 1 1/2 cm i diameteren. Vend alle kuglerne et par stykker af gangen i den flydende sukkerblanding og læg dem derefter lag på lag i en form, beklædt med bagepapir. Min form er en rund springform på 18 cm i diameteren – men man kan også fint bruge en rugbrødsform eller lign.

Når alle kuglerne er sat i formen, hældes resten af sukkerblandingen over og  efterhæver i et kvarter, før den bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 45 minutter.

Tip: kagen kan evt pyntes med hvid glasur – men vi spiste den blot som den er her.