Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/virkelig-laekker-indisk-dahl-med-raita/

Indisk dahl med raita

Jeg blev noget så fornøjet, da jeg første gang lavede denne dahl eller daal, som retten også kaldes

Begejstret over det indiske køkken i det hele taget, og ikke mindst over at man med en portion tørre linser og en masse krydderier, kan frembringe den mest smagfyldte, fyldige, mættende ret, som – hvis vi skal være helt ærlige – måske ikke ser ud af så meget sådan rent visuelt, men som i den grad vinder på smagen.

Udtrykket i Martins øjne, da han smagte på denne dahl, sagde bare det hele. Den overrasker den her ret! På den gode måde.

Johan og Julie var også vilde med den, og for deres skyld holder jeg den ret mild på chilipowerskalaen, den smager af forrygende meget alligevel – men er man til hot mad, så kom bare mere chili i.

Vi spiste denne dahl som en suppe. Bare med brød, en raita agurkedressing og korriander til. Hvis man trænger lidt en salat som tilbehør, så ville jeg vælge denne indiske salat.

PT50M

Indisk Dahl med raita

4 pers.     50 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 4 hvidløgsfed, finthakket
  • 2 spsk frisk ingefær, fintrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 tsk karry
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1/2 spsk stødt koriander
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk chiliflager
  • 5-6 dl grøntsagsboullion
  • 200 g røde linser
  • 2 dåse flåede, hakkede tomater
  • Raita
  • 2 dl yoghurt naturel
  • ½ groftrevet agurk
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og peber
  • Tilbehør og toppings:
  • Frisk koriander eller persille + brød, evt naanbrød
Udskriv opskrift
50 min.
Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær, rør rundt i 1 minut, hvorefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager tilsættes, svits krydderierne af i et minutstid under omrøring.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for fast.

Smag til med salt og server i dybe skåle med masser af koriander på toppen, kølig agurkedressing, samt godt hjemmebagt naanbrød

valdemarsro youtubeKlik og se hvordan jeg laver opskriften på video her >>