Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/osteboller/

Osteboller – perfekte til suppe

Bløde og sprøde osteboller med en midte af lun smeltet cheddar ost.

Smeltet ost er jo bare SÅ godt! Til varme supper, laver jeg indimellem ostebrød, hvor jeg skærer skiver af brød eller halvere en bolle, knider med et halvt fed hvidløg og kommer ost på, hvorefter det gratineres i ovnen. Det er godt – men disse osteboller vinder altså stort.

Når jeg i opskriften koger disse osteboller før jeg bager dem, så er det på samme måde som med bagels – fordi det giver en helt speciel lækker konsistens og bid i bollerne. Man kan fint springe det step over, men prøv det endelig af.

PT1H

Osteboller - perfekt til suppe

15 stk.    1 time
15 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Rør vand sammen med gær og sukker. Smuldr dernæst smøret i, sammen med salt og mel. Ælt dejen grundigt – gerne på en røremaskine. Bliver dejen en smule for fast kommes et par spiseskefulde ekstra vand i – dejen skal være smidig og en anelse blød.

Lad dejen hæve i en smurt skål på køkkenbordet med et rent viskestykke over i 45 minutter – eller i køleskabet 10-12 timer (brug i så fald mindre gær).

Skær dejen ud i 15 lige store stykker – gøres nemmest ved at veje den samlede dej og dele vægten med 15, så bliver alle bollerne samme størrelse.

Sæt en gryde med 1 liver vand i kog. Tænd samtidig ovnen på 200 grader varmluft.

Kom lidt olivenolie på hænderne og smør godt ind, så er dejen nemmest at arbejde med. Fold hvert stykke dej rundt om et stykke ost (+ evt lidt friskhakket timian)og luk godt til. Tril bollerne runde.

Sænk tre boller af gangen i det kogende vand. Lad dem koge i 30 sekunder og fisk dem derefter op med en hulske, hvorefter de sættes på en bageplade, beklædt med bagepapir. Når alle bollerne er kogt, pensles de med æggeblommen og drysses med en smule salt og sesamfrø.

Bag i ovnen ved 200 grader i ca 10-13 minutter.

Serveres gerne lune til en god suppe.