Pærecrumble
Her får du min opskrift på en lækker pærecrumble med hvid og mørk chokolade. Den er drøn god og smager vidunderligt, når den serveres lun og nybagt fra ovnen.
Lad blot den duftende pærecrumble køle en smule af og nyd den gerne lun med vaniljeis, creme fraiche eller luftigt pisket flødeskum.
Crumble kager ser ikke ud af meget, men det skal man ikke lade sig snyde af. De er nemlig forrygende og med den perfekte kombination af den bløde og søde bagte frugt og den sprøde og knasende crumble.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet vaniljeis >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pærecrumble
- 6 pære, i tern
- 0,50 citron, saften herfra
- 40 g muscovadosukker
- 50 g hvid chokolade, grofthakket
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- Crumble
- 100 g hvedemel
- 40 g finvalset havregryn
- 125 g smør
- 75 g sukker
- 0,50 tsk salt
- Til servering
- 2,50 dl cremefraiche 38%
Vend pæretern med citronsaft og muscovadosukker og kom dem i et smurt ovnfast fad på 24-26 cm i diameter. Fordel den hvide og mørke chokolade over.
Smuldr ingredienserne til crumblen sammen og fordel den over pærer og chokolade.
Bag pærecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-40 minutter, til den er blevet gylden og sprød. Server den gerne, mens den er lun.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Virkelig dejlig kage. Skønt med en mørke chokolade. Det klæder pærerne. Jeg synes, der er kommet en del væske i bunden fra pærerne, som jeg gerne vil undgå eller i hvert fald ha’ gjort mere sirups-agtig. Har du et godt råd til det?
Kh Anders
Hej:)
Jeg har brugt din opskrift på pærecrumble en del gange med stor succes, så tak for den🥰 Nu har jeg lidt pæretern i fryseren fra efteråret, og overvejer om jeg kan bruge dem i din crumble, eller om smagen eller konsistens vil være mærkelig? Hvad tror du?
Hej Caroline
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for!
jeg har ikke testet det med frosne pæretern, men det tænker jeg sagtens man kan gøre. Lad mig endelig høre om det gik fint!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg vil lave enten din rabarber- eller din pærecrumble, når vi skal have gæster på onsdag.
Jeg har altid grovvalsede havregryn i huset men aldrig finvalsede. Har du prøvet med de grovvalsede, og hvor stor tænker du, forskellen vil være, hvis jeg bruger de grovvalsede? Hvis du klart anbefaler de fintvalsede, så er det klart dem, jeg går med :-)
Tak for din hjemmeside
MH Christian
Hej Christian,
Mange tak for din hilsen, det lyder som en dejlig plan med crumble på onsdag :)
Jeg bruger også indimellem grovvalsede og hvis jeg ikke har de fintvalsede og gerne vil have crumblen lidt mere fintsmuldret, så kommer jeg de grovvalsede et par sekunder i en minihakker, så er de mere fintdelt og fungere glimrende til crumble. Du kan også hakke dem med en kniv på et skærebræt.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Tusind tak … jeg pudser multihakkeren af :-)