Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-alfredo/

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo er en enkel og lækker cremet pastaret, som ved mit spisebord gerne bliver serveret som tilbehør til fx kylling og salater.

Alfredo sauce er virkelig nemt at lave og under opskriften deler jeg mine tips til hvordan retten med succes kan varieres med både kylling, bacon og en masse skønne grøntsager. Jeg har i denne omgang ladet mig inspirere af både det italienske og det amerikanske køkken til min variant af den lækre pastaret, og det kan I læse lidt mere om under tips til opskriften.

Prøv også: min opskrift på den lækre cacio e pepe >>

PT15M

Pasta Alfredo

Tid i alt15 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g pasta, fx fettuccini
  • 1 dl pastavand
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g parmesan
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk smør, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, evt lidt ekstra friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kog pastaen i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand til pastaen er al dente.

Husk at tage en dl af kogevandet fra.

Smelt smør på en pande og sauter hvidløg i smørret i nogle sekunder. Kom fløde og kogevand fra pastaen på panden, sammen med friskrevet parmesan. Rør det godt rundt til osten smelter.

Hæld vand fra pastaen, og kom pastaen på panden. Vend den godt rundt i saucen og smag til med salt og friskkværnet peber Anret på tallerkener med et drys frit timian.