Pecan Pie


Pecan Pie tærte er en ægte klassiker, der særligt hitter i efteråret og som dessert til thanksgiving, samt ved alverdens andre hyggelige og festlige lejligheder her i efteråret og ved juletid.
En virkelig lækker og skøn tærte, med hjemmelavet og sprød mørdejsbund, karameliserede pekannødder og masser af smag og smovs fra den karamelliserede tærtefyld. Jeg synes den smager helt og aldeles fantastisk!
Det bliver ekstra lækkert, når man servere sin Pecan Pie med en kugle god vaniljeis til, for det passer vidunderligt til den dejlige kage og den kølige is på den varme friskbagte kage er helt uimodståelig.
Prøv også: min opskrift på nøddetærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 1 kage

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pecan Pie
- Mørdej
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 nip salt
- 120 g smør, koldt
- 1 æg
- evt lidt koldt vand
- Fyld
- 100 g sukker
- 100 g muscovadosukker
- 50 g smør, smeltet
- 3 æg
- 1 knivspids salt
- 100 g pekannødder, grofthakkede
- 120 g pekannødder
- Til servering
- 1 liter vaniljeis
Mørdej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Fyld
Pisk sukker, muscovadosukker, smeltet smør, æg og salt sammen, til det er ensartet i konsistensen. Rør de hakkede pekannødder i cremen og hæld det i tærtebunden. Fordel de hele pekannødder i et pænt mønster og pres dem en smule ned i cremen.
Bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 30-35 minutter. Den er færdig, når fyldet føles blødt og fast uden at være flydende på midten. Bliver den for mørk, kan du dække kagen med stanniol. Lad kagen køle helt af og server med vaniljeis.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.