Pesto med basilikum


Hjemmelavet pesto smager fantastisk og helt anderledes end den man kan købe i butikkerne.
Det er tilmed super nemt at lave selv! Her får du mit opskrift på klassisk pesto med basilikum som er virkelig nem og lækker til mange retter.
– jeg elsker at vende det i frisk pasta eller nye danske kartofler, smøre det på brød til sandwich, bruge det som dip, eller … mulighederne er mange.
Prøv også: opskrift på bruschetta med tomat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pesto
- 3 håndfulde frisk basilikum, skyllet
- 0,50 fed hvidløg
- 40 g parmesan
- 30 g pinjekerner
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Rist pinjekerner på en pande, under omrøring til de får lidt farve.
Alle ingredienserne hakkes fint på et skærebræt eller endnu nemmere kommes i en foodprocessor.
Smag til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor længe kan den holde sig på køl?
Hej Linda
Minimum 1 uge, nok også længere dækket med olie.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge frosset basilikum til opskriften i stedet for frisk basilikum? :)
Hej Sia
Det må blive et forsøg værd :) Jeg bruger selv de frosne krydderurter i varme retter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis msn vil fryse den, undlader man så at komme olien i til når man har tøet den op og skal bruge den ?
Hej Katrine
Det kan man frit vælge. Olien kan fint fryses med, men kan give en lidt grumset pesto efter optøning.
Kh Ann-Christine