Rabarberkage med crumble på toppen


En saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen og en virkelig skøn krumme i kagen med de søde og syrlige rabarberstykker.
Det er en dejlig saftig kage, som holder sig frisk og lækker også dagen efter den er bagt og så har den en virkelig god balance af dejlig sødme, lidt frisk syrlighed og aromatisk smag af vanilje.
Crumblen på toppen kan undlades, men den giver en skøn finish på den lækre rabarberkage.
Se alle mine opskrifter med rabarber her >>
Arbejdstid 35 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberkage
- Rabarber
- 350 g rabarber, skåret i tern af ca 1 cm
- 25 g sukker
- 50 g hvedemel
- Crumble
- 60 g grovvalset havregryn
- 30 g mandler, grofthakket
- 30 g smør
- 20 g honning
- Til dejen
- 200 g smør, stuetempereret
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 1 dl kærnemælk
- 175 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Rabarber
Drys rabarberne med sukker og lad dem trække 10 minutter, mens kagedejen laves. Vend dem i hvedemel, efter de har trukket godt i sukkeret, og inden de røres i dejen.
Crumble
Rist havregryn og hakkede mandler på en tør pande ved middel varme under jævnlig omrøring, til det begynder at dufte, men uden at det tager farve. Tilsæt smør og honning. Lad det bruse op og rør det godt rundt i crumblen, som fortsat ikke må tage farve. Tag crumblen af varmen og lad den køle af.
Rabarberkage
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er helt ensartet, og pisk til sidst kærnemælken i.
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt sammen, vend det i dejen og rør det godt sammen.
Vend de meldryssede rabarber i dejen, til de bliver godt fordelt. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 45 minutter.
Tag kagen ud af ovnen, fordel hurtigt crumblen over kagen uden at presse den ned i kagen og bag kagen videre i ca. 15 minutter ved samme temperatur.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vil prøve denne rabarberkage. Når rabarber ligger og trækker med sukker på vil der blive dannet nye del saft.
Skal det røres med i kagen ??
Hilsen Ruth
Hej Ruth
ja, det plejer jeg at gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Vil bage denne dejlige rabarberkage til min fødselsdag hvor min søde familie kommer. Men, på frund af allergier overfor mandler ,kan jeg så erstatte mandelmel med hvedemel,eller bliver kagen for tung og tør?
Hej Anna-Marie
Hvor lyder det dejligt!
Jeg vil anbefale denne kage med rabarber i stedet, den er nemlig uden mandler
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med fødselsdagen
Kh Ann-Christine
Så skuffet. Efter to timer en kedeligkage med alt for meget kage uden smag. Havregryns blandingen på toppen har intet med crumble at gøre og er tør og smagsløs. Honning kan slet ikke søde nok
Hej Anne
Det er jeg ked af at høre, men har du bagt kagen i to timer? For så vil den blive tør.
Uanset, så oplever jeg selv at den har en dejlig smag i både kagekrumme og crumble.
Jeg ønsker ikke selv at crumblen på denne kage skal være for sukkersød, derfor passer mængden af honning godt til min smag, men det er jo selvfølgelig en smagssag. Smag endelig til, så du synes den passer godt til din smag.
Kh Ann-Christine