Rabarberkage med crumble på toppen


En saftig og lækker rabarberkage med sprød crumble på toppen og en virkelig skøn krumme i kagen med de søde og syrlige rabarberstykker.
Det er en dejlig saftig kage, som holder sig frisk og lækker også dagen efter den er bagt og så har den en virkelig god balance af dejlig sødme, lidt frisk syrlighed og aromatisk smag af vanilje.
Crumblen på toppen kan undlades, men den giver en skøn finish på den lækre rabarberkage.
Se alle mine opskrifter med rabarber her >>
Arbejdstid 35 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberkage
- Rabarber
- 350 g rabarber, skåret i tern af ca 1 cm
- 25 g sukker
- 50 g hvedemel
- Crumble
- 60 g grovvalset havregryn
- 30 g mandler, grofthakket
- 30 g smør
- 20 g honning
- Til dejen
- 200 g smør, stuetempereret
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 1 dl kærnemælk
- 175 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Rabarber
Drys rabarberne med sukker og lad dem trække 10 minutter, mens kagedejen laves. Vend dem i hvedemel, efter de har trukket godt i sukkeret, og inden de røres i dejen.
Crumble
Rist havregryn og hakkede mandler på en tør pande ved middel varme under jævnlig omrøring, til det begynder at dufte, men uden at det tager farve. Tilsæt smør og honning. Lad det bruse op og rør det godt rundt i crumblen, som fortsat ikke må tage farve. Tag crumblen af varmen og lad den køle af.
Rabarberkage
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er helt ensartet, og pisk til sidst kærnemælken i.
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt sammen, vend det i dejen og rør det godt sammen.
Vend de meldryssede rabarber i dejen, til de bliver godt fordelt. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 45 minutter.
Tag kagen ud af ovnen, fordel hurtigt crumblen over kagen uden at presse den ned i kagen og bag kagen videre i ca. 15 minutter ved samme temperatur.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Rabarberkage med variation.
Jeg bagte den dejlige kage i går og blev fuldt ud tilfreds med resultatet. Efter de 45 min. prøvede jeg om den var bagt færdig med en strikkepind. Intet dej hang ved. Da jeg ikke var blevet færdig med crumblen, lod jeg kagen stå i ovnen på eftervarmen ca. 15-20 min mere. Ved udskæring af kagen var den stadig en anelse varm. Den var bagt igennem og stykkerne stod fint, selv om den godt kunne virke noget til den fugtige side. Havde også brugt 50 gram friske ribs foruden de 350 g rabarber. Da jeg ikke havde kærnemælk brugte jeg i stedet koldskål med tykmælk og æg. Mandelmel et blev erstattet med marcipan med samme vægt. Det kan sikkert også spille ind på kagens fugtighed. Endelig fik den en lille håndfuld let smuldrede valnødder, så der var noget at tykke på. 😁
Kan varmt anbefales sammen med cremefraiche.
Måske skal bagetiden justeres lidt. Jeg brugte en varmluftovn på de anbefalede 170 g rader. Som altid skal man prøve sig lidt frem. Ikke mindst når man ændre lidt på opskriften.
Hej Tage
Mange tak for din fine beskrivelse og tilbagemelding på opskriften!
Det lyder til at være en virkelig lækker kage, også med de ændringer og tilføjelser du har lavet. God ide at bruge koldskål!
Tak for at dele :)
Kh Ann-Christine
Vil prøve denne rabarberkage. Når rabarber ligger og trækker med sukker på vil der blive dannet nye del saft.
Skal det røres med i kagen ??
Hilsen Ruth
Hej Ruth
ja, det plejer jeg at gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Vil bage denne dejlige rabarberkage til min fødselsdag hvor min søde familie kommer. Men, på frund af allergier overfor mandler ,kan jeg så erstatte mandelmel med hvedemel,eller bliver kagen for tung og tør?
Hej Anna-Marie
Hvor lyder det dejligt!
Jeg vil anbefale denne kage med rabarber i stedet, den er nemlig uden mandler
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med fødselsdagen
Kh Ann-Christine