Rabarberlemonade


Hjemmelavet rabarberlemonade er læskende og skønt!
Lemonade er traditionelt lavet på citroner – herfra navnet fra det engelske lemon – og den klassiske lemonade gør sig strålende i selskab med rabarber.
Den færdige rabarberlemonade nydes afkølet med masser isterninger, blandet op med vand, danskvand eller mouserende vin efter smag. Jeg synes det passer godt med 1:1 vand og lemonade.
Prøv også: min skønne opskrift på Sangria >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1.5 liter
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberlemonade
- 1 kg rabarber, renset og skåret i tern
- 2 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 tsk vaniljesukker
- 500 g sukker
- 1 liter vand
Kom rabarber, fintrevet citronskal, mynteblade, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde.
Kog op og lad det simrekoge ved middelvarme i 10 minutter.
Tag gryden af varmen, hæld citronsaft i og lad saften køle helt af i gryden
Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en rengjort skoldet ren flaske.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine 🌸
Jeg har lige lavet din lækre lemonade, og nu står jeg med en hel skål rabarbermos. Har du mon et godt tip til, hvordan jeg kan bruge mosen i nogle pandekager?
Hej Lilian
Det er lækkert som kompot i pandekager, sammen med fx vaniljeis.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man tilsætter atamon når det er kogt, kan man så ikke opbevare det længe lige som alt andet saft?
Hej Helle
Jo, det kan man frit vælge at gøre og så holder det længere.
Jeg bruger aldrig selv konserveringsmidler i min mad, så jeg ville i stedet fryse saften ned for lang holdbarhed og så undgår man konserveringsmidler. Saften kan fryses i fx henkogningsflasker, så skal man blot undlade at fylde dem helt op og ikke sætte låget på. I fryseren på højkant og når saften dagen efter er frosset, kan låget lukkes og flaskerne kan stables som man vil.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet den lækre lemonade nu og har nu en skål fuld af rabarber-mos. Min lemonade er blevet flot rød/koralfarvet men mosen er ret farveløs. Vil den stadig afgive farve og kan man hælde gin over stedet for snaps??
Du er så sød til at svare på spørgsmål og jeg glæder mig til svaret på mine.
Kh Karina
Hej Karina
Tusind tak for din søde hilsen og hvor lyder det lækkert med din rabarberlemonade.
Jeg vil tro at der stadig vil komme lidt farve fra mosen og hvis du gerne vil give den lidt ekstra så kan du komme en lille smule af rabarberlemonaden i også. Det er virkelig lækkert med gin også.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine