Rabarbertrifli


Rabarbertrifli er en himmelsk og nem sommerdessert, som smager helt forrygende.
Den søde og syrlige rabarber, med luftig vaniljecreme og sprødt crumble knas er virkelig lækker.
Det er en dejlig dessert at servere for søde gæster og en skøn afslutning på en sommermiddag. Både rabarberkompot og havregrynscrumble kan forberedes nogle timer i forvejen eller dagen før, og så tager det ikke længe lige at samle en rabarbertrifli efter middagen.
Prøv også: Find alle mine rabarber opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbertrifli
- Rabarberkompot
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- 100 g sukker
- 500 g rabarber, i tern
- 1 spsk vand
- Crumble
- 100 g finvalset havregryn
- 50 g mandler, smuttede og finthakkede
- 50 g sukker
- 50 g smør
- Vaniljecreme
- 2 æggeblommer
- 0,50 vaniljestang
- 30 g sukker
- 1,50 dl piskefløde
Rabarberkompot
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom rabarbertern, sukker og vanilje samt vaniljestangen i en gryde med vand og kog det op.
Rør det godt igennem og lad det simre svagt i 10 minutter. Lad det køle helt af.
Crumble
Kom havregryn og mandler på en pande og rist det ved middel varme under omrøring, til det dufter, men uden at det tager farve. Tilsæt smør og sukker og rør det godt sammen i ca. 5 minutter ved middelvarme, til smør og sukker er smeltet, og det er sprødt og let gyldent.
Lad det køle helt af på et stykke bagepapir.
Vaniljeråcreme
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk derefter fløden til en luftig skum og vend flødeskummen sammen med æggesnapsen til en lækker vaniljeråcreme.
Saml rabarbertriflien
Anret i glas skiftevis med rabarber, sprød havregrynscrumble og vaniljeråcreme. Server straks.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fed opskrift!
Jeg er dog i tvivl om du slet ikke neutraliserer rabarberne med non oxalsyre eller på anden vis?
Hej Silja
De rabarber jeg bruger har som regel et lav indhold af oxalsyre – fx vinrabarber eller jordbærrabarber – men ellers foretrækker jeg at spise et mælkeprodukt sammen med, for det neutralisere også. I denne opskrift er det fx piskefløden i cremen til trifli.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super fin opskrift.
Hvorfor skal crumblen kommes på et stykke bagepapir, og skal der være noget under bagepapirstykket?
Crumblen i denne opskrift er at riste den i ovnen ala granola – derfor bagepapir og der skal ikke noget under
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg har læst de forskellige spørgsmål og svar igennem for at finde ud af hvordan din crumble skal opbevares hvis den laves i forvejen og du har både skrevet i køleskabet og i en lufttæt beholder på køkkenbordet så vil lige tjekke hvad der er bedst at gå med?
Kommer an på sommervarmen og hvor varmt man har det i køkkenet – i øjeblikket vil jeg helt sikkert komme den i køleskabet og tage den ud omkring 45 min inden servering
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine