Sandkage


Her får du min skønneste opskrift på sandkage.
En dejlig klassisk og lækker skærekage, som kan varieres med chokolade, nødder, bær og frugt alt efter sæson, hvis man har lyst til det og som kan spises som en helt klassisk lækker sandkage, i al sin enkelhed. Det smager altid bare så skønt!
Det er virkelig en undervurderet og skøn saftig kage, som er dejlig at servere til en god kop te eller kaffe.
Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sandkage
- 0,50 vaniljestang
- 200 g sukker
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra
- 200 g smør, blødt og stuetempereret
- 4 æg
- 2 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.
Pisk vanilje, sukker, citronskal og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland bagepulver med hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen.
Hvis du gerne vil have frugt, nødder, chokoladestykker eller bær i dejen, så vend det i til sidst.
Kom dejen i en smurt form på ca. 10 x 25 cm beklædt med bagepapir.
Bag sandkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt, og lad kagen køle lidt af på en bagerist.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
vi er ved at bage til min datters konfirmation og vil gerne bage så meget som muligt på forskud. Er det muligt at bage den som muffins og efterfølgende fryse dem ned indtil de skal bruges?
Hej Helle
ja, det kan man sagtens gøre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den kage er skøn! Let og uimodståelig. Jeg ristede mandler, hakkede dem og kom dem oven på kagen når den havde bagt halvdelen af tiden…
Hej Linda
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Bager stort ser aldrig kager men din citronsandkage er blevet vores favorit. Bruger lidt mere skal af citron da citron er en absolut favorit her i huset.
Tusind tak for dine dejlige opskrifter!
Hej Marie-Louise
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine