Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vafler/ Dessert Efterår, Juleopskrifter, Kager, Kager og søde sager, Pandekager, Vinter

Sprøde vafler

Nybagte vafler er en lækker dessert og dejlig til en eftermiddags hyggestund.

Denne opskrift på sprøde vafler er virkelig skøn og de er min families favorit. Det er så hyggeligt med en  portion varme og sprøde vafler, som tilmed er nemme at lave og ikke tager spor lang tid.

Jeg bager vores vafler på vores elektriske vaffeljern og det er ekstra hyggeligt, når vi tager vaffeljernet med hen til spisebordet og spise de sprøde vafler, efterhånden som de bliver lavet.

Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>

Sprøde vafler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT10M10
Ingredienser
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 2,50 dl vand
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smør, smeltet
  • 1 drys salt
  • 0,25 tsk vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 30 g smør, til stegning
  • Til servering
  • 2 dl jordbærsyltetøj
  • 1 dl flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser.

Varm vaffeljernet godt op og smelt en smule smør på vaffeljernet.

Hæld et par skefulde dej på vaffeljernet, når det er varmt og klar. Luk låget og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.

Når vaflen er færdig lægges den på en rist. Undlad at stable de færdige vafler, for så dannes der kondens og de bliver bløde.

Nyd de friskbagte vafler, mens de stadig er helt sprøde, friske og lune.