Sprøde wontons


Knasende sprøde wontons med krydret lækkert fyld er vitterligt noget af det bedste fra det asiatiske køkken til forret. Det er både sjovt og nemt at lave sprøde wontons og de smager virkelig skønt – og kan varieres i en uendelighed.
Server sådan en anretning sammen med sprøde forårsruller til forret med skønne dips og så en suppe, salat eller friske forårsruller til hovedret – så har man en hel lille fin temaaften, som får smagsløgene til at juble.
Prøv også: flere lækre asiatiske opskrifter >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 40 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde Wontons
- 250 g champignon, finthakkede
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakket svinekød
- 1 gulerødder, groftrevet
- 0,50 squash, groftrevet
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk fishsauce
- 1 spsk soja
- 1 tsk sukker
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 1 tsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- friskkværnet peber
- 40 wonton plader
- vand til at pensle med
- 1 liter fritureolie
Sauter champignoner, løg og hvidløg i olie på en pande ved høj varme.
Kom hakket kødet på panden sammen med resten af ingredienserne til fyldet. Steg godt igennem under omrøring, til kødet er gennemstegt. Smag til med fishsauce, ingefær, chili og friskkværnet peber.
Kom 1 spsk fyld på midten af hvert stykke wontonplade. Pensl med lidt vand i kanten og fold den sammen til en lille fin pakke.
Varm en gryde op med olie til den er omkring 175 grader. Hvis du ikke har et termometer til at måle med kan du tjekke temperaturen ved at dumpe et lille stykke wontondej i den varme olie. Olien er perfekt varm, når den bruser lidt op omkring dejen.
Steg 6-8 wontons ad gangen. Tag dem op af olien med en hulske og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave dem og så fryse dem ned uden at stege dem og så tage lidt op ad gangen og friturestege dem?
Hej Pia
jeg har ikke selv prøvet det af, men flere har skrevet til mig gennem årene at de har forsøgt det med forårsrullerne med succes, så mon ikke også det gælder wonton. Prøv det endelig af og skriv om det lykkedes :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fritere dem en Times tid inden de skal bruges og så lune dem i ovnen?
Hej
Jeg har netop købt en pakke med 40 stk. frosne wonton-dej. Mit spørgsmål går på, hvordan jeg optør dem bedst? Jeg tænker at lave dem til aftensmaden i morgen.
Mvh. Danni
Jeg plejer at tage dem fra jeg skal bruge og tø op i køleskab. De tør ret hurtigt op, så det kan også sagtens være en time på køkkenbordet.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC