Stegt flæsk med persillesauce
Stegt flæsk med persillesauce er en ægte klassisk dansk ret, som lige som rødgrød med fløde og danske jordbær bare er helt simpel og evig godt. Det er virkelig nemt at lave og smager skønt!
Stegt flæsk med persillesauce er ekstra godt, når det serveres med nye danske nye kartofler, rigeligt med frisk hjemmedyrket persille – både i persillesaucen og som tilbehør – og en kold hvedeøl til.
Det passer perfekt til en af de første sommerdage og så er det tilmed nem hverdagsmad.
Prøv også: jordbær med fløde og myntesukker >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegt flæsk med persillesauce
- 800 g flæsk, i skiver
- Persillesovs
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 0,50 øko citron, saft og skal herfra
- 2 håndfulde persille, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg kartofler, kogte
- 1 håndfuld persille, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Stegt flæsk
Drys lidt salt over flæsket og læg det på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.
Steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter og vend dem et par gange undervejs.
Kartoflerne
Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt letsaltet koldt vand, kog op og kog derefter i cirka 20 minutter alt efter størrelsen af kartoflerne. Tjek om de er klar og møre og hæld derefter vandet fra. De kan holde sig lune i gryden med låg på (uden vand) til flæsk og saucen er klar.
Persillesauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk mel i, til det er en jævn masse, og pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Kog persillesaucen i ca. 5 minutter ved middelvarme, mens den piskes igennem, og smag den til med citronsaft og -skal, persille samt salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Bruger du sous vide i dit køkken?
Kan man med fordel sousvidde flæsk i skiver? altså sousvidde før stegning)
Svar gerne pr. mail
Hej Klaus
Det gør jeg ikke, så kan desværre ikke på nuværende tidspunkt hjælpe med gode tips i den sammenhæng til stegt flæsk
Kh Ann-Christine
det smager godt men vi brandte halvdelen af flæsket på
Dejligt det smagte godt, men selvfølgelig ærgeligt at en del af flæsket brændte på.
Huskede I at vende dem nogle gange undervejs? Nogle gange kan ovnen også bage uens, og så kan man lige flytte lidt rundt på stykkerne, så alle bliver stegt ens og jævnt.
Kh Ann-Christine
Personligt vil jeg nu bruge den gammel dags måde at lave flæsken på nemlig steg panden det bliver i mine øjen hundered gang beder :P