Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegt-flaesk-med-persillesauce-2/

Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce er sådan en ægte klassisk dansk ret, som lige som rødgrød med fløde og danske jordbær bare er helt simpel og evig godt – og så er det ret nemt at lave, så det smager helt vildt skønt!
Jeg er især vild med stegt flæsk med persillesauce, når det serveres med danske nye kartofler og en kold hvedeøl.

PT45Mter

Stegt flæsk med persillesauce

4 personer    45 minutter
4 personer
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Stegt flæsk
Flæsk saltes med en god flagesalt og lægges på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir. Kom rist og bradepande i ovnen og steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter, vend dem et par gange undervejs.

Persillesovs:
Smelt smør i en gryde ved lav varme og pisk mel i til det er en jævn masse, pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Kog persillesaucen i 5-7 minutter ved mellemhøj varme, mens den piskes igennem og smag den derefter til med citronsaft, en smule citronskal, persille, salt og peber.

Server med kartofler, flæskeskiver, samt evt en god grøn salat med mormordressing.