Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegt-flaesk-med-persillesauce-2/

Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce er en ægte klassisk dansk ret, som lige som rødgrød med fløde og danske jordbær bare er helt simpel og evig godt. Det er virkelig nemt at lave og smager skønt!

Stegt flæsk med persillesauce er ekstra godt, når det serveres med nye danske nye kartofler, rigeligt med frisk hjemmedyrket persille – både i persillesaucen og som tilbehør – og en kold hvedeøl til.

Det passer perfekt til en af de første sommerdage og så er det jo tilmed nem hverdagsmad.

Prøv også: jordbær med fløde og myntesukker >>

PT45M

Stegt flæsk med persillesauce

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 800 g flæsk, i skiver
  • Persillesovs
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 0,50 øko citron, saft og skal herfra
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 1 kg kartoffel, kogte
  • 1 håndfuld persille, til drys
Udskriv 
Fremgangsmåde

Stegt flæsk
Drys lidt salt over flæsket og læg det på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.

Steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175 grader i 30-40 minutter og vend dem et par gange undervejs.

Kartoflerne
Kom  kartoflerne i en gryde med rigeligt letsaltet koldt vand, kog op og kog derefter i cirka 20 minutter alt efter størrelsen af kartoflerne. Tjek om de er klar og møre og hæld derefter vandet fra. De kan holde sig lune i gryden med låg på (uden vand) til flæsk og saucen er klar.

Persillesauce
Smelt smør i en gryde ved lav varme, pisk mel i, til det er en jævn masse, og pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Kog persillesaucen i ca. 5 minutter ved middelvarme, mens den piskes igennem, og smag den til med citronsaft og -skal, persille samt salt og peber.