Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegt-flaesk-med-persillesauce-2/

Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce er sådan en ægte klassisk dansk ret, som lige som rødgrød med fløde og danske jordbær bare er helt simpel og evig godt – og så er det ret nemt at lave, så det smager helt vildt skønt!

Stegt flæsk med persillesauce er ekstra godt, når det serveres med nye danske nye kartofler, rigeligt med frisk hjemmedyrket persille – både i persillesaucen og som tilbehør – og en kold hvedeøl til.

Det passer perfekt til en af de første sommerdage og så er det jo tilmed nem hverdagsmad.

Prøv også: jordbær med fløde og myntesukker >>

PT45Mter

Stegt flæsk med persillesauce

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 800 g flæsk, i skiver
  • Persillesovs
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1/2 øko citron, saft og skal herfra
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 600 g kartofler, kogte
  • vand til at koge kartoflerne i
  • 1 spsk salt, til at koge kartoflerne i
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Stegt flæsk
Flæsk saltes med en god flagesalt og lægges på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.

Kom rist og bradepande i ovnen og steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter, vend dem et par gange undervejs.

Persillesovs
Smelt smør i en gryde ved lav varme

Pisk mel i til det er en jævn masse, pisk derefter mælk i lidt ad gangen.

Kog persillesaucen i 5-7 minutter ved mellemhøj varme, mens den piskes igennem og smag den derefter til med citronsaft, en smule citronskal, persille, salt og peber.