Strata – nem opskrift på brunch til mange
Strata er en utrolig lækker brunch ret, som er genial, når man skal have mange gæster og gerne vil sætte en lun ret på bordet af den slags der kan tilberedes og gøres klar i forvejen.
En nem løsning på det klassiske æg og bacon tilbehør, som er super nem at lave i forvejen og kun kræver at man sætter det i ovnen på dagen. I denne opskrift har jeg dog erstattet bacon af chorizo, men man kan snildt erstatte det af ristet bacon, eller lave en kombination af de to.
Vi spiste den første gang i sommers, hvor vi fik den serveret til brunch inden turen til til årets smukfest. Perfekt start på dagen og den var så god, så jeg blev jo simpelthen nødt til at eksperimentere videre med den hjemme i eget køkken, blandt andet her i efterårsferien, hvor den var et stort hit ved brunchbordet.
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Strata med chorizo - brunch til mange
- 7 æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk sød paprika, eller røget paqprika
- 400 g brød eller boller
- 100 g chorizo
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- Til anretning
- 1 håndfuld frisk timian, eller finthakket persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æg, mælk, paprika, salt og peber i en skål med et piskeris.
I en anden skål kommes brødtern, soltørrede tomater, chorizo og ost og vend det godt sammen.
Hæld æggeblandingen over og rør godt rundt til det er mikset godt.
Sæt låg på og lad det trække i køleskabet, gerne natten over eller mindst i en time.
Kom blandingen i en smurt springform, sæt en ovnfast tallerken over og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.
Serveres med et gavmildt drys timian eller finthakket persille
Jeg læser blogs via bloglovin’, men dine indlæg kommer simpelthen ikke frem når jeg bladrer igennem indlæggene. Kan det ikke blive muligt, for det ender med at jeg bare springer dine indlæg over og det er jeg lidt trist synes jeg
Ja, det duer da ikke ♡
Men det virker ellers her hos mig … er det på mobil eller desktop?
Kh AC
Det lyder skørt. Jeg har aldrig oplevet det problem og læser faktisk dette indlæg efter det dukkede op på min bloglovin som nye poster?
Forresten lyder opskriften mega lækker og jeg sad allerede og huskede mig selv på, at jeg må huske at skrive chorizo på indkøbssedlen til weekenden :)
Dejligt at det virker hos dig. Det er jo virkelig rart at få feedback på de ting der ikke virker, så vi kan få dem opklaret. Men trods alt er det også dejligt at det ikke tyder på at være et generelt problem.Nu håber jeg blot at vi finder løsningen :)
P.S god fornøjelse med chorizo til weekenden, og strata måske :)
Kh AC
Det er på computer via Chrome :/
Det er lidt mærkeligt, for på chrome virker min fint. Har du prøvet at opdatere chrome, ved ikke om det kan drille hvis det er en anden version?
Det lyder som den perfekte brunchret til næste weekends familiekomsammen!
Lyder skønt med brunch og familieweekend ♡
Dejlig aften til dig
Kh AC
Jeg spiser ikke stivelse. Vil man kunne erstatte brød med sødekartofler eller noget andet der kan samle massen lidt?
Evt komme lidt husk i blandingen?
Det bliver mere en slags æggekage med de søde kartofler – hvilket såmænd kan smage ganske dejligt også :)
Husk bruger jeg ikke selv, men det er da et forsøg værd.
Kh AC
Jeg har erstattet brødet med en rest kogte kartofler. Smagte godt og kan anbefales. Venlig hilsen.
Den ser super lækker ud den her ret – tror den skal afprøves til weekendens brunch. Det er altid spændende med lidt fornyelse :)
Jeg studsede dog lige over noget i opskriften. Du skriver at blandingen kommes i en springform og at der sættes en ovnfast tallerken ovenpå.
Er det muligt tror du at lave det i et tærtefad (keramik) i stedet for, og så evt. sætte et andet tærtefad over? Jeg ved nemlig ikke om mine tallerkener må komme i ovnen… :)
Ja, du kan sagtens sætte et tærtefad eller ovnfast fad over i stedet – og den kan sagtens laves i et ovnfast fad.
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Det blev så lækkert! Det var et hit hos familien :D
Ps. den er også lækker dagen efter :D :D
Tak for gode opskrifter. Til brunchen i går blev der både lavet strata, amerikanske pandekager og müsli efter dine opskrifter :) :)
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Hej det lyder lækkert, tænker jeg vil lave det til en fødselsdags brunch i weekenden. Kan man dække til med folie i stedet for en ovnfast tallerken? Og kan du ikke lige fortælle mig hvortyk skal den være?
Det kan du sagtens :)
Den kan varieres meget i tykkelsen, men hvis du laver den i en mindre form end jeg har brugt, så kan det være den skal have lidt længere for at være bagt inden i midten – så måske bagetiden skal justeres lidt til.
Min var ca 3-4 cm tyk
Kh AC
Super mange tak! Glæder mig!
Hej
Jeg har prøvet din dejlige strata, jeg skal have pigebrunch og tænkte om man kunne severer noget grønt til , har du en ide , evt bagte tomatereller andet?
Tusind tak for dejlige gode opskrifter.
MVH EVJ
Hej Elin,
Jeg vil anbefale en blodappelsinsalat, nu hvor det er højsæson og ellers er der masser skønne forslag her: https://www.valdemarsro.dk/salat/
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen♡
Kh AC
Hej kan denne Strata laves dagen før ,og kan den mon fryses og så varmes på dagen?
Jeg har ikke testet det, men umiddelbart forestiller jeg mig at den skal laves på dagen.
Jeg er ved at forberede en større brunch-sammenkomst og er faldet over din strata. Jeg vil gerne udskiftet chorizo med bacon, da der vil være flere mindre børn. Har du prøvet bacon-versionen? Tror du ikke, at man bliver nødt til at forstege baconen inden den blandes i massen?
Det er rigtig lækkert med bacon også, – og ja, den skal gerne steges sprød inden den tilsættes til retten
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Bruger du soltørrede tomater fra glas eller de tørre?
Vh Marie
Begge dele fungere fint, så det er alt efter hvad vi lige har :)
Jeg vil meget gerne prøve din opskrift på Strata, men jeg har besøg af flere som ikke spiser kød. Har du noget godt alternativ til chorizo. ?
Du kan evt blot undlade det og måske erstatte med en tsk røget paprika i æggemassen :)
Kh AC
Hvor stor skal springformen være? Hvad med et ildfast fad? Hæver den meget?
Mit fad er omkring 24 cm i diameter og den hæver lidt men ikke voldsomt.
Jeg laver tit 2 forskellige; en salt og en sød. I den søde kommer jeg lidt vanillesukker i æggemassen og så æbler i tern og rosiner i dejen og serverer med sirup.
Det lyder virkelig lækkert!
Hej og tak for din 1000-vis at gode opskrifter :-)
Jeg lavede strata´en idag til brunch for familien i dag. Havde fulgt din opskrift og rørt ingredienserne sammen sent aftenen før.
Men syntes at resultatet blev meget klægt og ville bare lige høre hvordan konsistensen normalt skal være? Tænkte godt da jeg havde skåret 400 g fuldkornstoast i tern at det var enormt meget brød og havde nok troet den ville være lidt mere “æggekage-agtig”? Måske toastbrød var et dumt valg?
Bedste hilsner Helene
Hej Helene
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg har ikke prøvet med toastbrød, men bruger brød som fx surdejsboller eller mit grydebrød, så jeg skal ikke kunne sige om det er forskellen. Når jeg laver den bliver konsistensen bliver en mellemting mellem scrambled eggs og æggekage. Luftig, saftig og smovset.
Kh AC
Kan den fryses?
Jeg har ikke prøvet det, men tror næsten at æggemassen bliver lidt anderledes og måske knap så god efter optøning.
Kh AC
Går det an med rå æg overnight?
Mvh Inge
Ja, det er intet problem, blot æggene er friske
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej 🤩
Tak for lækre opskrifter.
Jeg har netop sat blandingen til morgendagens strata på køl. Men jeg synes, at brødet har suget al væsken til sig 🤔 Er det korrekt?
Eller skal jeg lave lidt mere æggemasse og hælde over?
Hej Anne
Mange tak for din søde hilsen :)
Det kan variere lidt hvor meget brødet absorbere af væde, så du kan fint tilsætte ekstra æggemasse hvis nødvendigt
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine