Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/strata-brunch/ Brunch

Strata – nem opskrift på brunch til mange

Strata er en utrolig lækker brunch ret, som er genial, når man skal have mange gæster og gerne vil sætte en lun ret på bordet af den slags der kan tilberedes og gøres klar i forvejen.

En nem løsning på det klassiske æg og bacon tilbehør, som er super nem at lave i forvejen og kun kræver at man sætter det i ovnen på dagen. I denne opskrift har jeg dog erstattet bacon af chorizo, men man kan snildt erstatte det af ristet bacon, eller lave en kombination af de to.

Vi spiste den første gang i sommers, hvor vi fik den serveret til brunch inden turen til til årets smukfest. Perfekt start på dagen og den var så god, så jeg blev jo simpelthen nødt til at eksperimentere videre med den hjemme i eget køkken, blandt andet her i efterårsferien, hvor den var et stort hit ved brunchbordet.

Strata med chorizo - brunch til mange
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT20M10
Ingredienser
  • 7 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk sød paprika, eller røget paqprika
  • 400 g brød eller boller
  • 100 g chorizo
  • 150 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
  • Til anretning
  • 1 håndfuld frisk timian, eller finthakket persille
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk æg, mælk, paprika, salt og peber i en skål med et piskeris.

I en anden skål kommes brødtern, soltørrede tomater, chorizo og ost og vend det godt sammen.

Hæld æggeblandingen over og rør godt rundt til det er mikset godt.

Sæt låg på og lad det trække i køleskabet, gerne natten over eller mindst i en time.

Kom blandingen i en smurt springform, sæt en ovnfast tallerken over og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.

Serveres med et gavmildt drys timian eller finthakket persille