Syltede agurker – agurkesalat


Hjemmelavede syltede agurker er virkelig lækkert og nemt. Den tilberedes med ganske få ingredienser og alt efter hvor sprøde man ønsker ens agurkesalat, så kan den være klar til servering på kort tid.
Den lækre agurkesalat er et hit til alt fra helstegt kylling til hotdogs og meget andet godt. Man kan smage til med krydderier som fx dild eller laurbær, eller man kan lade den være helt enkel. Hvor sød agurkesalaten skal være, er en smagssag, men vær endelig opmærksom på at den lækre agurkesmag udvikler sig jo længere den trækker – hvilket samtidig giver blødere agurkeskiver.
Prøv også: min bedste opskrift på syltede rødbeder >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Syltede agurker
- 1 agurk
- 2 dl æblecidereddike, eller lagereddike
- 75 g sukker
- 1 tsk peberkorn
- salt
- 0,50 dl kogende vand
- eventuelle smagsgivere
- frisk dild, efter sæson
- 2 laurbærblade
Rør sukker og salt ud i en skål med kogende vand. Når sukkeret er opløst og vandet kølet lidt af, tilsættes eddike, peberkorn og evt smagsgivere som dild eller laurbærblade.
Skær agurken i helt tynde skiver, kom skiverne i et rent skoldet glas og hæld eddikelagen over. Lad det trække i min. 30 minutter og gerne længere.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for en dejlig opskrift 😊
Skal de stå i køleskabet eller kan de holde sig i stue temperatur ( vi har et opbevaringsrum med ca. 18-19 grader ?
Hej Helle
Jeg opbevarer dem selv i køleskabet. Det gør jeg med alt jeg sylter, da jeg ikke bruger konserveringsmidler.
Jeg tør ikke love hvor længe de kan holde sig i et køligt opbevaringsrum.
Kh Ann-Christine
Hvor meget salt skal der bruges?
Hej Toke
Det er efter smag + efter hvilken salt man bruger. Jeg plejer at bruge en tsk
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
JEG PRØVER DESPERAT AT FÅ EN OPSKRIFT PÅ DEN SYLTEDE AGURKE MACDONNALS BRUGER I SINE BURGERE ?
Hej Rose Marie
det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.
Kh Ann-Christine