Tikka Chicken Masala


Tikka Chicken Masala er virkelig noget af det bedste jeg ved fra det indiske køkken. En smagseksplosion af Garam Masala, chili, ingefær, nelliker, hvidløg og alverdens andre lækre sager.
Tikka Chicken Masala er et stort hit hos hele familien og bliver nydt med stor fornøjelse af både børn og voksne. Jeg servere den gerne med ris, hjemmebagt naanbrød og en kold blendet agurke myntesauce
Virkelig et lækkert måltid og min opskrift får I her …
Prøv også: min opskrift på kylling vindaloo >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tikka Chicken Masala
- Masala marinade
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 3 tsk ingefær, fintrevet
- 3 tsk garam masala
- 1,50 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk chiliflager
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 lime, saften herfra
- salt og friskkværnet peber
- 600 g kyllingebryst, eller inderfilet
- Tikka masala sauce
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 50 g mandler, hakket helt fint
- 4 spsk koncentreret tomatpuré
- 3 dl vand
- 4 spsk piskefløde
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 30 g mandler, smuttede og grofthakkede
Masala marinade
Kom yoghurt i en skål sammen med hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chiliflager, nellike, salt og limesaft og rør det sammen til en marinade. Skær kyllingekødet ud i 1 cm tykke strimler og vend dem i marinaden. Stil blandingen i køleskabet tildækket i min. 1 time og gerne længere.
Kom kyllingen og marinaden i et ovnfast fad og kom det i en forvarmet varm ovn ved 240 grader i 15 minutter.
Tilbered imens ris, tilbehør og saucen.
Tikka chicken masala-sauce
Sauter løgene i en gryde med olie ved middelvarme under omrøring, til de er bløde.
Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, mandler, tomatpuré og vand. Kog op og lad saucen simre i 5 minutter, hæld kyllingen og marinaden fra det ovnfaste fad i saucen.
Varm godt igennem under omrøring og smag til med en anelse fløde. Tilsæt eventuelt også lidt vand eller grøntsagsboullion, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Drys hakkede, smuttede mandler og grofthakket koriander over og server med ris.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge skyr i stedet for græsk yoghurt??
Hej Tanja
Du må prøve det af. Jeg vil dog tro at det nemmere gryner i retten, men har ikke testet det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har fulgt opskriften faktisk til punkt og prikke, men limesaft og yoghurt sammen i de mængder har gjort at marinaden er blevet alt for sur. Den smager selvfølgeligt i retning af det man køber i en restaurant, men altså alt for sur! Nu står det i køleskabet og jeg overvejer at smide det hele ud. Medmindre altså at du har et råd, fx at tilsætte sukker / honning / eller noget der kan neutralisere surheden???
Hej Anders
Jeg oplever ikke selv der er så meget saft i limefrugterne jeg bruger, at den bliver for syrlig. Men uanset, så kan du altid balancere for meget syre med noget sødt. Her kan både sukker og honning bruges.
Kh Ann-Christine
Hej.
Skal kyllingen slet ikke svitses på panden, inden den skal i ovnen?
Vh. Søren
Hej Søren
Det plejer jeg ikke at gøre ved denne ret
God fornøjelse
Kh Ann-Christine