Vegetar Pad Thai med grøntsager


Lækker vegetar Pad Thai fyldt med grøntsager og god smag.
Jeg bruger gerne både broccoli, spidskål og squash i min vegetariske udgave og det er en velsmagende trio, som giver både fylde, nærende mæthed og som komplimentere den lækre tamarindbaserede Pad Thai sauce vældig godt. Tamarind er en bønnelignende frugt, som fåes som paste hos asiatiske købmænd og har en dejlig sød/syrlig smag, der er kendetegnende for Pad Thai.
Prøv også: skøn opskrift på Aloo Gobi vegetar ret>>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Pad Thai med grøntsager
- 300 g nudler, brede
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk chiliflager
- 1 squash, i tern
- 1 broccoli, i buketter
- 1 spidskål, i strimler
- 4 æg
- 200 g bønnespirer
- 4 forårsløg, finthakket
- 3 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- sort peber
- Pad Thai Sauce
- 2 spsk riseddike
- 2 spsk soja
- 2 spsk sukker
- 6 spsk tamarind paste, efter smag
- Tilbehør
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 2 lime, skåret i både
- 50 g peanuts, finthakket
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør ingredienserne eddike, soja, sukker til pad thai-saucen sammen, og tilsæt tamarind lidt efter lidt, smag til undervejs med tamarind efter smag, til du synes smagen er skøn. Rør til en ensartet konsistens og stil den til side.
Kog nudler efter anvisning på pakken og skyl dem straks med iskoldt vand, så de ikke klistrer sammen. Lad dem dryppe af i en sigte.
Varm olie op i en wok eller en stor pande og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chiliflager og steg det hurtigt. Vend derefter squash, broccoli og spidskål i retten. Kom nudlerne i wokken og steg dem hurtigt, mens de vendes flere gange undervejs.
Slå æggene ud i wokken og vend retten sammen flere gange, mens æggene sætter sig. Tilsæt derefter pad thaisaucen, samt bønnespirer og forårsløg. Vend det godt sammen.
Server i dybe tallerkener med frisk koriander, finthakkede peanuts, lime i både og finthakket rød chili.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Elsker dine opskrifter! Vi bruger din madplan hver uge.
Er der fejl i opskriften her? Listen af ingredienser til pad thai sauce stemmer ikke overens med fremgangsmetoden. Vi blev meget forvirrede.
Hej Line
Mange tusind tak for din søde hilsen! Det er jeg glad for.
Det var en fejl i fremgangsmåden, og er fluks rettet til
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Har der ikke været pak choi i denne ret tidligere eller forveksler jeg den med en anden vegetarisk nudelret?
Mvh
Gitte
Hej Gitte
Der har aldrig været Pak Choi i min Pad Thai, men du kan se alle de opskrifter hvor jeg bruger Pak Choi her: https://www.valdemarsro.dk/tag/pak-choi/ så kan du måske finde den du tænker på :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg er pjattet med denne her ret men én ting slår jeg mig på: æggene! “Slå dem ud ..”. I bunden af wokken hvor maden er taget til siden, over maden, pisket sammen og hældes ud – hvad er tricket? Jeg synes, jeg har svært ved at få det til at sætte sig i “ægge-flager” (i mangel af bedre ord), som jeg mindes det fra Thailand. Min ret bliver meget våd af æggene.
Bedste hilsner
Hej Louise,
Hvis der er rigtig godt med høj varme på, så sætter æggene sig hurtigt til de ‘flager’ du kender fra det thailandske køkken.
Så jeg tror blot det er at skrue højere op for varmen.
Jeg slår æggene ud i selve retten ved høj varme. De skal ikke piskes sammen, men røres i retten ved høj varme.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det gør jeg næste gang.
Tak for svar og skønne kogebøger.
Vh. Louise