Banankage
Her får I min opskrift på skøn saftig banankage, som er en af min og min families yndlingskager.
Kagen er svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af banansmag, præcis som sådan en rigtig god banankage skal være. Du kan fylde chokolade og nødder i dejen, eller blot lade den være helt enkel som i min opskrift her ♡
Opskriften er nem og det tager ingen tid at bikse kagen sammen, den kræver nærmest kun, at man har overmodne bananer på lager. De giver den absolut bedste og sødeste banansmag i kager.
Prøv også: min opskrift på en saftig citronkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Banankage
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 5 banan, meget modne
- 40 g valnødder, hakkede
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Til pynt
- 50 g mælkechokolade, finthakket
- 40 g valnødder, finthakkede
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Mos bananerne på en tallerken med en gaffel og rør banan og valnødder i dejen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, til den er ensartet.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.
Lad kagen køle af på en rist. Fordel chokoladen på den varme kage og lad den smelte direkte på kagen. Drys med valnødder.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lavet denne flere gange. Hver gang skiller dejen totalt når jeg putter æggene i, et ad gangen. Hvad kan det skyldes. Dejen ser ret uappetitlig ud, når den er rørt sammen, men kan man dog ikke smage .
Hej Ulla
Det skyldes at æggene ikke bliver ordentligt pisket med smørret – lidt samme situation som når man laver bearnaisesauce, så skal smørret arbejdes langsomt ind i æggene. Her bare omvendt. Ved kager kan du samle det igen ved at komme en spsk hvedemel i blandingen. Piske den ind i dejen og derefter fortsætte med at piske et æg i ad gangen. Gerne 30-60 sekunder mellem hvert æg.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er den bedste banankage EVER
Hej Erling
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Hvorfor bliver min banankage klæg?
Hej Britta
det kan skyldes flere ting; at den ikke er bagt længe nok, at den er bagt ved for høj temperatur (det kan variere fra ovn til ovn) at bagepulveret ikke har været godt fordelt i dejen, eller at dejen er blevet overpisket.
Kh Ann-Christine