Blomkålssuppe


Opskrift på en lækker og cremet blomkålssuppe, som smager fantastisk og fyldig.
Blomkålen bliver mør og lækker når den bliver kogt – man skal dog blot være opmærksom på ikke at give den for længe, da det går ud over smagen. Når den blendes til suppe, så får man den lækreste luftige og cremede suppe, som er et stort hit ved middagsbordet i familien.
Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig efterårs- og vinterret og smager vidunderligt på en kold dag.
Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålssuppe
- 1 blomkål
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 tsk ingefær, finthakket
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 1 citron, saften herfra
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 spsk hampefrø
- 30 g valnødder, grofthakket
- 2 spsk frisk timian, finthakket
Skær blomkålen i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne, dog undtagen citronsaft og piskefløde.
Kog op, læg låg på og lad det koge i 8-10 minutter.
Kom en anelse piskefløde i og blend suppen, til den er helt cremet og luftig. Juster konsistensen med grøntsagsbouillon og smag til med citronsaft, muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Anret i skåle og drys med valnøddekerner, hampefrø og lidt frisk timian

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for en lækker suppe jeg lavede ristede rugbrødstern til at komme på toppen super lækkert
Hej Marianne
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Så i din kommentar at et blomkål vejer ca. 750 kg.
Vi skal vist have den stooore gryde frem 😁
Haha, imponerende store blomkål vi har her ;)
Det er rettet nu, tak for lige at gøre opmærksom på det
Kh Ann-Christine
Jeg bruger også stokken og aĺe bladene, smager fint . Vh annette