Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/chokolademousse/

Chokolademousse

En lækker cremet og fløjlsblød chokolademousse – det er jo bare altid lækkert og i grunden ret nemt at lave.

Samtidig er det en fordel at den kan laves i god tid inden en selskabelig middag – så er det blot at servere den efter hovedretten.

PT2H

Chokolademousse

4 pers.     2 timer
4 pers.
Ingredienser
  • 150 g chokolade (jeg har brugt en god 40 % mælkechokolade, men mørk chokolade op til 70% er også godt)
  • 4 æggeblommer
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk sukker
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukker til det er en helt hvid og luftig æggesnaps. Hæld langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen mens der fortsat piskes.
Pisk fløden til en let og luftig skum og vend først et par skefulde flødeskum med chokolademassen og derefter vendes resten af flødeskum og chokoladeskum forsigtigt sammen. Kom chokolademousse i serveringsglas og stil på køl i et par timer inden servering.

Vi havde en smule lækker hvid chokolade, som blev hakket og toppet oven på, men ellers kunne ristede pistaciekerner eller en mandelcrunch være noget så lækkert