Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/chorizosuppe/

Chorizosuppe med kartofler og grønkål

I dag vil jeg byde på en lækker og nem chorizosuppe med kartofler og grønkål.

Den er ret nem og hverdagsvenlig, med få lækre ingredienser og den smager virkelig bare herligt. Hvis man gerne vil have en endnu mere mættende suppe, så kan man fint komme lidt ekstra kartofler i.

Mine børn har tidligere foretrukket de blendede cremede grøntsagssupper, som fx kartoffelsuppe, hokkaidosuppe og jordskokkesuppe. Her på det seneste er de også blevet helt begejstret for en suppe som denne chorizosuppe og denne minestronesuppe. Hvis I foretrækker den cremede suppe – så kan man fint fiske chorizo stykkerne op, blende suppen og servere de krydrede pølsestykker som topping. Men de skal endelig koges med fra start – det er hele tricket bag den skønne krydrede smag.

PT40M

Chorizosuppe med kartofler og grønkål

4 pers.    40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 stort løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, knust og finthakket
  • 1 tsk tørret timian
  • 50 g chorizo, skåret i tern eller tynde skiver
  • 700 g kartofler, i små tern (ca. 1-1 ½ cm)
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g finthakket grønkål (eller alternativt spinat)
  • 9 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillion
  • 1 dl. piskefløde
  • Finthakket persille eller grønkål som pynt
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Kom smør, olivenolie, løg og hvidløg i en gryde og sauter løgene ved mellemhøj varme til de er bløde og klare. Tilsæt chorizo, timian, kartofler og grønkål og varm det godt igennem ved middelvarme i cirka 5 minutter.

Hæld bouillion/fond, salt, friskkværnet peber og fløde i gryden og lad det simre i ca 15 minutter eller til kartoflerne er møre.

Nyd den varme suppe med et godt brød til.