Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/musliboller/

Müsliboller

Jeg har bagt musliboller til Johan og Julies madpakker. Super lækre og dejligt rustikke. Og jeg fandt ud af, at jeg faktisk er blevet helt glad for rosiner i bagværk – det var ellers ikke min egen favorit som barn.

Hvis rosiner ikke er et hit hos dig eller dine børn, så prøv at erstatte dem med finthakkede daddelstykker eller med chokolade i dine musliboller  …

PT60+Mter

Musliboller

10-12 stk    60+ minutter
10-12 stk
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel, ymer, a38 eller kærnemælk
  • 10 g øko gær
  • 2 spsk. honning
  • 100 g blandet: havregryn, rosiner, tørrede tranebær, hakkede hasselnødder og mandler, sesamfrø, solsikkekerner (brug bare hvad du har af müsli-ingredienser, evt også lidt chokolade ;))
  • 1 1/2 tsk salt
  • 250-350 g hvedemel (eller til dejen er fast og ikke kan røres mere)
Udskriv opskrift
60+ minutter
Fremgangsmåde

Gæren røres ud i vand. Yoghurtprodukt, honning, salt og müsliblanding tilsættes. Rør godt rundt og lad det stå i en halv times tid og rør derefter mel i lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes med hænderne, men der skal røres godt rundt og til sidst så fast at der ikke kan røres mere.

Sæt film over og stil i køleskabet, gerne natten over. Næste dag formes 10-12 boller af dejen sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve 1/2 times tid ved stuetemperatur, hvorefter de bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-18 minutter.