Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/saadan-laver-man-det-perfekte-ostebord/

Sådan laver man det perfekte ostebord

Et velanrettet ostebord er nok noget nær det nemmeste og samtidig en virkelig skøn anretning til gæster og særlige lejligheder – året rundt!

Et ostebord er nemt og hurtigt at tilberede og anrette – hvis jeg rubber neglene, vil jeg kunne have dette lækre ostebord klar på omkring 30-40 minutter. Det kan fint anrettes, så der er noget for enhver smag og så ser så fint, festligt og overdådigt ud.

I dag vil jeg give alle mine tips, tricks, opskrifter og inspiration til hvordan man anretter og serverer det dejligste indbydende ostebord. Hvordan man sammensætter oste, tilbehør, charcuteri og tilbereder et par enkle få opskrifter.

Indlægget her er lavet i samarbejde med Ost & Ko, som har givet mig fuldstændige frie hænder til at lave en helt vildt skøn opskrift eller lign med ost – en drømmeudfordring, eftersom vi jo altså er vilde med og storforbruger af alverdens lækre oste herhjemme!

Jeg tænkte derfor, at jeg ville give mit bud på det ultimative lækre og perfekte ostebord, med alt hvad der dertil hører – først får I her mine opskrifter på løgkompot og lynsyltede pære i ingefær, som er lækkert tilbehør til ostebordet og så kan I læse med nedenfor, hvor jeg grundigt fortæller om hvordan jeg bygger et ostebord op.

PT30M

Løgkompot og lynsyltede pære i ingefær - til det perfekte ostebord

4 dl    30 min.
4 dl
Ingredienser
  • Løgkompot
  • 3 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk muscovadosukker eller farin
  • 1 tsk tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • Lynsyltede pærer i ingefær
  • 2 modne pærer, uden kærnehus skåret i tern
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1/2 dl sukker
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Løgkompot
Skær løgene i tern og kom den i en gryde med olie. Varm op til middelvarme og sauter løgene til de er bløde. Tilsæt eddike, honning, timian og muscovadosukker (eller farin) – lad det simre i 15 minutter under løg. Smag til med salt og peber.

Opbevares på glas og bruges som tilbehør til ostebordet – men også i burgere, til en rullepølsemad mv.

Lynsyltede pære i ingefær
Kom pæretern, ingefær og sukker i en gryde. Varm op til kogepunktet og lad det simre i 10 minutter. Serveres kold og er perfekt som tilbehør til ostebordet, særligt blåskimmel er eminent med lynsyltede pære.