Finskbrød


Sprøde og klassiske finskbrød, som smager så dejligt.
Disse skønne klassiske småkager er nemme at bage og en dejlig lille småkage, som hører til på julebordet. Her drysser jeg dem traditionelt med perlesukker og mandler. Men når jeg laver en portion, så laver jeg lige så ofte lidt forskelligt drys til, som fx pebermyntestokke eller hasselnødder og perlesukker.
Du kan finde alle mine forslag til drys under opskriften og det er jo en lidt snild måde, at variere den samme småkage på en dejlig nem måde.
Prøv også: alle mine opskrifter på julesmåkager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 50 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Finskbrød
- 250 g hvedemel
- 65 g sukker
- 0,50 øko citron, 1/2 tsk. fintrevet skal herfra
- 200 g smør
- 1 æg
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 50 g perlesukker
- 50 g mandler, smuttede og finthakkede
Bland mel, sukker og citronskal sammen i en skål. Smuldr smør i blandingen, til det er som savsmuld og saml til sidst dejen med et æg. Ælt dejen let sammen og stil den på køl i en time eller til næste dag.
Rul dejen ud i en tykkelse af 1 cm. Skær finskbrød ud i passende størrelse og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl alle småkagerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft midt i ovnen i 9-12 minutter og lad dem køle af på en rist.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg plejer at følge dine altid gode opskrifter slavisk, men her kommer jeg lidt i tvivl: du putter æg i dejen. Gør det ikke kagernemindre sprøde/skøre?
Vh Anna
Hej Anna
Det er sådan jeg altid har bagt dem og jeg synes stadig de bliver både sprøde og lidt porøse i krummen. Forholdet mellem smør/mel/sukker og æg spiller helt sikkert en rolle, men her synes jeg det fungere.
Kh Ann-Christine
Hej Ane Christine,
Jeg kan ikke forstå, hvorfor der står 0,5 øko citron, når det kun er den revne skal jeg skal bruge. Skal jeg OGSÅ hælde saften fra en halv øko citron i, for det fremgår ikke af beskrivelsen, men kan jo være glemt.
Venlig julehilsen
Hej Rune
Det er kun citronskallen der skal bruges til denne opskrift på småkager.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan dejen til finskbrød fryses?
Hej Inga
ja, se også nærmere under tip til opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine