Pandekager
Opskrift på tynde lækre pandekager lige til at rulle og servere med ens eget favoritfyld og tilbehør. Det er simpelthen så hyggeligt og lækkert med sådan en stabel pandekager at samles om.
Min bedste opskrift på pandekager er nem og den giver virkelig nogle lækre pandekager, med virkelig god smag af vanilje og en anelse kardemomme
Hvis man har en øl, pilsner eller hvidtøl i gemmerne – så kom gerne lidt i dejen, det giver en god sprødhed til pandekager – men det kan sagtens undlades, hvis man ikke har og pandekagerne bliver dejlige og lækre alligevel.
Prøv også: Opskrift på hjemmelavet kakaopulver >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pandekager
- 0,50 vaniljestang
- 50 g sukker
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 4 spsk øl
- 1 knivspids salt
- 125 g hvedemel
- 1 spsk smør, til stegning
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje, kardemomme, æg, mælk, øl og salt i en skål. Pisk det sammen og sigt hvedemel i.
Pisk dejen godt sammen og lad den hvile i 30 minutter.
Smelt lidt smør på en pande og steg pandekagerne en ad gangen på begge sider, til de er flot lysebrune.
Server dem med fyld efter eget valg.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Man kan sagtens fryse pandekager ned og varme dem enten i ovnen eller i microovn. Jeg har prøvet det flere gange, når vi har haft mange gæster til brunch. De er ikke helt så sprøde efter opvarmning, men smag og konsistens fejler ikke noget.
Hej Valdemarsro,
Blot et spørgsmål… hvilken øl bruger du?
Hej Malene
Det kan være alt fra en alm pilsner til en hvidtøl. Alt efter hvad jeg har på lager :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej kan man erstatte øl med noget andet
Hej Selma
Ja, man kan erstatte med danskvand, det giver også sprøde pandekager. Eller man kan undlade og blot bruge mælk, det gør lidt ved smag, men de bliver stadig lækre!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine