Banankage


Her får I min opskrift på skøn saftig banankage, som er en af min og min families yndlingskager.
Kagen er svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af banansmag, præcis som sådan en rigtig god banankage skal være. Du kan fylde chokolade og nødder i dejen, eller blot lade den være helt enkel som i min opskrift her ♡
Opskriften er nem og det tager ingen tid at bikse kagen sammen, den kræver nærmest kun, at man har overmodne bananer på lager. De giver den absolut bedste og sødeste banansmag i kager.
Prøv også: min opskrift på en saftig citronkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Banankage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 5 banan, meget modne
- 40 g valnødder, hakkede
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Til pynt
- 50 g mælkechokolade, finthakket
- 40 g valnødder, finthakkede
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Mos bananerne på en tallerken med en gaffel og rør banan og valnødder i dejen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, til den er ensartet.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.
Lad kagen køle af på en rist. Fordel chokoladen på den varme kage og lad den smelte direkte på kagen. Drys med valnødder.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej valdemarsro
Jeg overvejer at bage denne banankage, lyder meget lækker.
Jeg forstår dog ikke den del hvor der står at kagen skal køle af på en rist hvorefter man fordeler chokoladen på den varme kage? Kan I forklare hvordan det hænger sammen?
Bh mads
Hej Mads
Jeg sætter den på en rist, så der ikke dannes så meget kondens og kommer derefter straks chokoladen på.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan den fryses
Sagtens
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Har bagt kagen MANGE gange og elsker den. Har dog ofte problemer med at den ligesom får for meget og bliver brændt udvendig. Sidst måtte jeg skære skorpen af for at kunne spise den. Tager den ofte ud lidt før tid (bruger tændstikstricket) og har prøvet to forskellige ovne. Det er både når jeg prøver med bagepapir og smurt form.
Kan jeg prøve at bage den ved lidt lavere temperatur eller har du andre forslag ?
Hej Marie
Mange tak, det er jeg glad for – det er også en af mine yndlingsklassikere :)
Ja, prøv evt med 170 grader varmluft, eller prøv at dække kagen over med folie eller anden form for låg det sidste del af bagetiden.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for svar. Jeg prøver med lavere temperatur. Det er nemlig ikke kun på toppen – det er hele kagen der får brændt skorpe.