Citron risotto med jomfruhummer
Frisk og lækker citron risotto med jomfruhummer, som er lige så lækker at servere på en sommerdag, som til en dejlig ret til gæstemiddage og festlige lejligheder.
Denne citronrisotto mætter godt og den egner sig glimrende til at servere til både forret og hovedret alt efter portionsstørrelse, samtidig med at den er så nem at den også snildt kan tilberedes på en hverdag, hvor man har lyst til lidt luksus! Vi var på sommerferie på Læsø forrige sommer, hvor vi spiste lækre jomfruhummere i forskellige variationer af retter, og der var virkelig meget god inspiration at hente til skaldyrsmiddage.
Risotto er bare altid godt, og her får den dejlige citronrisotto lige lidt ekstra luksus med en lækker jomfruhummer til hver servering.
Prøv også: opskrift på grillede jomfruhummer >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citron risotto med jomfruhummer
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 350 g risotto ris
- 1 dl hvidvin
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 75 g parmesan, friskrevet
- Jomfruhummer
- 4 jomfruhummer
- 2 liter vand
- 1 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 knivspids cayenne peber
- 4 spsk salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 drys frisk dild
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er bløde.
Tilsæt ris og rør det godt igennem. Hæld 1 dl grøntsagsbouillon i gryden og rør, til risene har absorberet væden. Tilsæt mere grøntsagsbouillon lidt ad gangen, til al væden er brugt, og risene er møre.
Rør risotto sammen med friskrevet parmesan, og smag retten godt til med et par dråber citronsaft efter smag, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.
Jomfruhummerhaler
Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt citronsaft, citronskal, dild, cayennepeber, salt og peber når vandet koger.
Kom hummerne i det spilkogende vand, undgå at vandet koger op igen, det skal holdes på en temperatur på 90 grader – mål med termometer. Jomfruhummerne kommer op til overfladen når de er færdige og de skal have max 1-2 minutter i gryden med vandet. Hæld vandet fra og server straks de dampende varme jomfruhummere. Skal de serveres noget tid efter de er kogt, så vær ekstra omhyggelig med at tage dem af varmen og op af det kogende vand, straks de rammer overfladen af vandet i gryden.
Servering
Server citronrisotto med jomfruhummer og dild
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.