Bagt torsk med kapersvinaigrette og grønt
Dejlig opskrift på bagt torsk med en krydret kapersvinaigrette serveret med blomkål, spidskål og kartofler. Det er en virkelig nem og lækker ret, som gør sig glimrende til både gæstemad og til hverdagsmiddagen.
Den saftige bagte torsk serveret med smørmør blomkål og spidskål får så fint modspil af den krydrede og salte kapersvinaigrette som er super nem at lave og smager så skønt med dild og kapers.
Prøv også: opskrift på fiskefad med torsk og porrer >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt torsk med kapersvinaigrette og grønt
- 1,50 kg babykartofler, skåret i halve
- 600 g torskefilet
- 1 blomkål, i buketter
- 1 spidskål, fintsnittet
- 30 g smør
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Kapersvinaigrette
- 1 spsk honning
- 3 spsk æblecidereddike
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk dijon sennep
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 spsk kapers, grofthakkede
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand til de er møre.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne blive i gryden. Kom også spidskål i gryden til de varme kartofler, sammen med smør og et drys flagesalt. Sæt låg på.
Vend blomkålen i olie, salt og peber og kom blomkål på en bradepande med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15 minutter. Skær torsken i passende størrelse og sæt dem på bagepladen med blomkålen. Drys fisken med salt og peber. Bag torsk og blomkål i yderligere 15 minutter, til fisken er perfekt tilberedt.
Kapers vinaigrette
Rør honning, æblecidereddike, olivenolie og dijonsennep godt sammen til det er helt ensartet. Kom dild og kapers i og smag godt til med salt og peber.
Vend kartofler, spidskål og den nu smeltede smør godt sammen og anret på tallerkener, sammen med blomkål og torsk. Hæld kapers vinaigretten over torsk og blomkål og drys med dild iden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Okay, et lidt fjollet spørgsmål måske; men hvordan i alverden får man plads til et helt blomkålshoved i buketter *og* 600 gram fisk i mundrette stykker på én og samme bageplade? 😅
Lægger man fisken ovenpå blomkålen? For mit blomkålshoved fylder nærmest hele pladen, og jeg tænker at jeg må have fiskestykkerne på en plade ved siden af 🤷♀️
Hej Cecilie.
Det er et helt fint spørgsmål :)
Torsken skærer jeg ikke i mundrette stykker, men så der er ét stykke pr person. Det placere jeg på bagepladen mellem eller på blomkålen. Det er der fint plads til, for blomkålen må meget gerne ligge meget tæt, så bliver den saftigst.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, mit navn er Kirsten. Jeg bor påvistkysten af Canada.
Er der muligheder for mig at melde mig til hos jer? Og hvor,eders betaler jeg med mit MC.
Tak
Hej Kirsten
Mange tak for din besked, det er dejligt du har lyst til at være medlem af Valdemarsro Premium.
Du kan tilmelde dig og betale med dit mastercard her: https://www.valdemarsro.dk/premium/opret/
Kh Ann-Christine
Super lækker. Alle var glade
Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er så dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine