Laks med hvidløg og citron smørsauce
Laks med hvidløg og citron smørsauce er en lækker og nem ret til både hverdage og weekender.
Server med fx kartofler, pasta, ris og en god salat, som fx spidskålssalat
Selv om laks jo smager noget så lækkert, som den er – så er det alligevel rart med små justeringer til tilberedningen, så den alligevel bliver en anelse varieret.
Prøv også: laks med sprød sesam >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Laks med hvidløg og citron smørsauce
- 4 laksefilet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk smør
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk kapers, (kan evt. undlades)
- 0,50 dl grøntsagsbouillon
- 1 øko citron, saft og citronskal herfra
- 25 g smør
- 2 spsk persille, finthakket eller frisk oregano
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Krydr laksefiletterne med salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn på et fad med bagepapir ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter (lidt afhængig af størrelsen, så hold øje med dem, de må endelig ikke få for meget!)
Smørsauce med citron og hvidløg
Kom 1 tsk smør og hvidløg i en gryde og sauter hvidløgene under svag-mellem varme til de bliver bløde.
Tilsæt kapers og grøntsagsboullion, lidt revet citronskal og citronsaft og lad det simre, til det er kogt ind til ca halv mængde.
Pisk smør i og sæt saucen til side.
Anret laksefiletterne på et fad, hæld smørsaucen over og drys med finthakket persille/oregano.
Det ser lækkert ud og lige som en nem og hurtig ret for mig.
♡ Rigtig god fornøjelse med den :)
Man bliver aldrig skuffet over dine opskrifter. De virker hver gang?
Hvor er du sød! Det er jeg glad for du synes ♡
Tak for en dejlig opskrift ?
Må jeg spørge, hvilket mærke de fine blå tallerkner er?
Vh Thilde
Hej Thilde,
De er fra Bloomingdale :)
God weekend og tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg prøvede denne opskrift tidligere på ugen, og hold nu op.. det er jo bare super nem luksus mad :-)
Tak for opskriften – den ryger direkte på favoritlisten!
Åh, hvor dejligt – det er skønt med sådan en fin tilbagemelding på opskriften, tak for det :)
Kh AC
Har lige lavet denne ret og skal altså lige høre om det er meningen der skal saft fra en hel citron i? Synes saucen er temmelig sur :-D
Jeg synes det passer helt perfekt med en citron, men det er jo altid smag og behag + forskelligt hvor meget saft der er i forskellige citroner.
Hvor finder jeg opskrifter på kartofler og salaten du har som tilbehør til denne ret?
Kartoflerne er de råstegte kartofler, blot skåret til fritter og salaten er blot en grøn salat med vinaigrette og pære
Kh AC
Uhm..det lyder lækkert! Skal hvidløgene hakkes eller sauteres hele ?
Tak for din helt fantastiske side!
De skal gerne finthakket (det var røget ud af teksten, men er fluks opdateret)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Det er den lækreste laks og sauce, vi længe har fået. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Er det varmluft eller almindelig? :-)
Det er varmluft :)
Skal smøret smeltes inden det piskes i?
Det smelter når det kommer i, så det behøves ikke :)
hmmmm jeg lavede den til min mand han synes det smagt fantastisk
Hvor er det dejligt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej
Sidder og kigger på din lakseopskrift og undre mig over at at der kun skal bruges 1/2 dl boulion. Er det en tyrkfjel?
Samtidig ser jeg i en kommentar at du vil opdatere instruksen om at hvidløgene skal hakkes. Det synes jeg ikke jeg kan se er gjort.
Men ellers er jeg rigtig glad for din blog
Det er helt korrekt med blot en smule boullion, og der står i ingredienslisten at hvidløget hakkes :)
Kh AC
Hvilken olie og hvor meget?
OK, det ser så lækkert ud, at jeg prøver laks igen, syntes ellers at der var for meget af det på et tidspunkt….. blev træt af det
WOW – smager helt fantastisk. Vi brugte oregano som drys, det fungerer. Ovnstegte rødbeder, gulerødder, pastinak, persillerod og kartofler var perfekt tilbehør ?
Dejligt at høre! – det lyder virkelig også lækkert :)
Kh AC
Hello, Kan det passe det kun er 0,5 dl grøntsags bouillon? Det virker som meget lidt?
Hej Sofie,
Ja, jeg kommer 1/2 dl i, men hvis du synes der skal mere i, så kan du fint justere til.
Kh AC
Hej AC
Fik lavet din dejlige ret her til aften, har brugt flere af dine opskrifter, og kan kun anbefale din koge kunst.
Denne ret er hurtig, nem og smager fremragende, godt med kapers og nye kartofler en dejlig sommerret.
John
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Har du opskrifter der tilberedes i ovn med dampfunktion?
Ikke som sådan hvor der skal bruges dampfunktion for at kunne lave opskriften. Men du kan snildt bruge dampovn til fx fiskeopskrifterne, boller mv. Det gør jeg også gerne selv :)
Tusind tak for en fantastisk lækker lakseret.
Har aldrig smagt noget så skønt😍
Hej Birgitte
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Tak for meget lækre opskrifter. Bruger du en hel terning grøntsags-boullion til dine 1/2 dl?
Vh Lise
Hej Lise
Jeg bruger ikke selv terninger, men herbamara på bæger.
Mængder kan variere meget med mål, så læs gerne på emballagen hvor meget der skal blandes i for en dl. Jeg vil tro en kvart terning kan gøre det glimrende til en lidt stærk boullion
Kh AC
Sikken lækker ret. Og rigtig men at lave og på kun ca 30 minutter. Vi var vilde med det herhjemme. Vi fik spaghetti med et drys parmesan og lidt persille til. Rigtig lækkert♥️
Vi skal snart have det igen
Tak for lækker mad
Hvor er det dejligt at høre.
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Hvidløgene bliver blå/grønne sammen med citron og bouillon. Har du oplevet det.?
Hvidløg kan blive blå/grøn af syre (citron), men jeg oplever det ikke når løget er sauteret i smør først.
Der sker i øvrigt ikke noget ved at det får den farve.
Kh Ann-Christine
Mærkeligt, for hvidløg beholder da sin farve i en olie eddike dressing.
Hvor meget laks (gram) beregner du pr person?
Tak for skønne opskrifter 👍🏼😊
Kh Anita
Hej Anita
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg beregner omkring 150-200 g pr person, alt afhængig af hvor sulten man er og hvad jeg laver af tilbehør til.
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Jeg tænkte at lave sovsen i næste uge på arbejde da jeg får økologisk laks, meeeen… Jeg skal ende med ca. 4 liter færdig sovs, så jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gange med, da sovsen skal koge ind til det halve. Nogle gode ideer?
Jeg er stor fan af din blog :-) Bruger den rigtig meget påarbejde, men også der hjemme.
Hej Thea,
Hvor lækkert!
Jeg tror jeg ender med omkring 1 1/2 – 2 dl citronsmørsauce af opskriften til 4 personer. Cirka. Men har ikke målt det præcist.
Så det bliver en del sauce til 4 dl – jeg tænker dog godt du kan strække den med lidt ekstra boullion, måske. Men jeg er ikke vant til at lave mad i storkøkkener, så må være dig svar skyldig på en mere præcis gangemål.
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er virkelig glad for at du har glæde af mine opskrifter
Rigtig god arbejdslyst
Kh Ann-Christine
Når du skriver 0,5 dl. grøntsagsbouillon, er det så i koncentreret form eller terning opløst i vand? Beklager mit rookie-spørgsmål
Det er helt okay :)
Jeg angiver altid grøntsagsboullion som mængden af boullion inkl vand.
Kh Ann-Christine
Må jeg spørge er det rigtigt når det står 1 tsk.
smør? i topping til Larsen til 6 personer.
Ja, det er helt rigtigt til at starte med + og der er mere smør til, hvis du læser længere ned i opskriften :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal saucen være kold ved servering?
v.h. Annegrete
Saucen skal gerne være varm/lun ved servering
Kh Ann-Christine