Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laks-smoersauce/ Aftensmad Familiefavoritter, Fisk & Skaldyr

Laks med hvidløg og citron smørsauce

Laks med hvidløg og citron smørsauce er en lækker og nem ret til både hverdage og weekender.

Server med fx kartofler, pasta, ris og en god salat, som fx spidskålssalat

Selv om laks jo smager noget så lækkert, som den er – så er det alligevel rart med små justeringer til tilberedningen, så den alligevel bliver en anelse varieret.

Prøv også: laks med sprød sesam >>

PT25MPT10M4

Laks med hvidløg og citron smørsauce

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 laksefilet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk smør
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk kapers, (kan evt. undlades)
  • 0,50 dl grøntsagsbouillon
  • 1 øko citron, saft og citronskal herfra
  • 25 g smør
  • 2 spsk persille, finthakket eller frisk oregano
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Krydr laksefiletterne med salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn på et fad med bagepapir ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter (lidt afhængig af størrelsen, så hold øje med dem, de må endelig ikke få for meget!)

Smørsauce med citron og hvidløg
Kom 1 tsk smør og hvidløg i en gryde og sauter hvidløgene under svag-mellem varme til de bliver bløde.

Tilsæt kapers og grøntsagsboullion, lidt revet citronskal og citronsaft og lad det simre, til det er kogt ind til ca halv mængde.

Pisk smør i og sæt saucen til side.

Anret laksefiletterne på et fad, hæld smørsaucen over og drys med finthakket persille/oregano.