Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/crumpets/ Boller Brød & Boller, Brunch, Morgenmad

Crumpets

Opskrift på lækre engelske crumpets som smager fantastisk, når de er lune og ristede og smurt med smør eller honning.

Crumpets kan dog med fordel tilberedes i forvejen, da de smager endnu bedre nogle dage efter de er lavet og blot ristes på brødristeren inden servering, så de er lune. De lækre små boller stammer fra England og kan bedst sammenlignes med en krydsning af engelsk muffin og pandekager. Kendetegnet er overfladen som er fyldt med huller, perfekt til at det man smører dem med, trænger godt ned i den luftige crumpet og samtidig bliver den ristede overflade knasende sprød.

Hver en bid er simpelthen så lækker og jeg kan varmt anbefale jer at prøve dem af!

Prøv også: opskrift på french toast >>

Crumpets
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M8
Ingredienser
  • 2,50 dl stuetempereret vand
  • 20 g gær
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 25 g smør
  • Til servering
  • 50 g smør
  • 25 g honning
Fremgangsmåde

Kom vand og gær i en skål og rør til gæret er opløst. Kom hvedemel, bagepulver, salt og sukker i en anden skål og rør det godt sammen, rør det derefter i skålen med gær og vand.  Pisk dejen sammen med en håndmikser i cirka 2 minutter ved middel hastighed.

Dæk skålen med låg eller film og sæt dejen et lunt sted til hævning i cirka 45 minutter, til overfladen er skummende.

Smør bageringe med smør. Varm en pande op til middelhøj varme (7 ud af 9), lad en smørklat bruse af og sæt bageringene på panden. Fordel cirka ¾ dl dej i hver ring, omkring 1 cm i højden. Steg i 1—2 minutter. Tag bageringen af, sænk varmen til lav-middel varme og steg videre i 2-4 minutter til overfladen er stivnet.

Fjern bageringen og vend hver crumpet om og steg i et halvt minut på den anden side. Tag af varmen og lad dem køle af på en rist. Skær hver crumpets over og rist på den overskårede side lige inden servering. Server med smør og honning.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad