Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/emmer-grovboller/ Boller Brød & Boller

Emmer grovboller

Lækre Emmer grovboller som er bagt på den gamle kornsort; Emmer. Man har bagt brød med emmermel i århundrede før vores tidsregning hvilket jeg synes er ret fascinerende og hvor er det dejligt at disse gamle kornsorter er fundet frem af gemmerne, så vi igen kan nyde dem i brød og bagværk.

I disse emmerboller kommer jeg foruden emmermel også hvedemel og kerner i. Resultatet er saftige bløde boller, med en rigtig god smag og krumme. Perfekt til morgenbordet, eftermiddagskaffen og madpakken.

Smagen af emmermel er dyb og krydret. Hæveevnen er ikke så høj, som hvedemel, da glutenindholdet ikke er så højt, men blandes de to melsorter, så fungere det virkelig godt.

Prøv også: opskrift på gulerodsbrud >>

Emmerboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M12
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 90 g solsikkekerner
  • 50 g mandler, hakkede
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 300 g hvedemel
  • 300 g emmermel
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt solsikkekerner, havregryn, mandler, honning og salt. Rør godt rundt og tilsæt mel lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes med hænderne, blot røres i skålen med en grydeske til den er godt samlet og let klistret. Kom låg eller et rent klæde over skålen og lad dejen hæve i 30 minutter på køkkenbordet og sæt den derefter til koldhævning i køleskabet i 8-12 timer.

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Brug gerne en spiseske, dyppet i koldt vand, til at sætte bollerne på pladen eller kom dejen ud på et meldrysset bord og skær bollerne ud – bollerne skal ikke formes, så luften trykkes ud af dejen!

Lad bollerne hæve i 20 minutter, mens ovnen varmes op, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter og derefter ved 225 grader i 7-8 minutter eller til de er gyldne, sprøde og færdigbagte. Lad bollerne køle af på en rist.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad