Emmer grovboller
Lækre Emmer grovboller som er bagt på den gamle kornsort; Emmer. Man har bagt brød med emmermel i århundrede før vores tidsregning hvilket jeg synes er ret fascinerende og hvor er det dejligt at disse gamle kornsorter er fundet frem af gemmerne, så vi igen kan nyde dem i brød og bagværk.
I disse emmerboller kommer jeg foruden emmermel også hvedemel og kerner i. Resultatet er saftige bløde boller, med en rigtig god smag og krumme. Perfekt til morgenbordet, eftermiddagskaffen og madpakken.
Smagen af emmermel er dyb og krydret. Hæveevnen er ikke så høj, som hvedemel, da glutenindholdet ikke er så højt, men blandes de to melsorter, så fungere det virkelig godt.
Prøv også: opskrift på gulerodsbrud >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Emmerboller
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 90 g solsikkekerner
- 50 g mandler, hakkede
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 300 g hvedemel
- 300 g emmermel
Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt solsikkekerner, mandler, honning og salt. Rør godt rundt og tilsæt mel lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes med hænderne, blot røres i skålen med en grydeske til den er godt samlet og let klistret. Kom låg eller et rent klæde over skålen og lad dejen hæve i 30 minutter på køkkenbordet og sæt den derefter til koldhævning i køleskabet i 8-12 timer.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Brug gerne en spiseske, dyppet i koldt vand, til at sætte bollerne på pladen eller kom dejen ud på et meldrysset bord og skær bollerne ud – bollerne skal ikke formes, så luften trykkes ud af dejen!
Lad bollerne hæve i 20 minutter, mens ovnen varmes op, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter og derefter ved 225 grader i 7-8 minutter eller til de er gyldne, sprøde og færdigbagte. Lad bollerne køle af på en rist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – putter du havregryn i disse boller, eller ej?
Under fremgangsmåden skriver du, at havregryn skal tilsættes, men de figurerer ikke under ingredienser?🤔
I øvrigt mange dejlige opskrifter, du deler🙏😊
Hej Hanne
Ingen havregryn. Det var en skrivefejl, jeg har nemlig været i gang med at teste den med havregryn, men det blev for fast og så fik jeg det ikke fjernet igen.
Tak for din søde hilsen og god fornøjelse med bagningen :)
Kh Ann-Christine
Jeg skal til det nu….. men som så ofte hedder ovnen “varmluft ovn”. Ja, men hvad, hvis man bare har et gammelt gaskomfur?
Hej Mette
Det har jeg skrevet nærmere om her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg søgte på emmermel, og din side dukkede op. Jeg ville prøve at lave noget lækkert af mit nykøbte emmermel.
Jeg har fulgt din opskrift, og det smager jo helt fantastisk.
Som forsøg, lavede jeg et par med rødost indeni, da jeg havde en fin lille rest, og lidt provence krydderi ovenpå+smør. Det var da en helt fantastisk kombination. Absolut en lækker madbolle til frokost / madpakken. Umn.
Ps. Flotte billeder du har taget, meget indbydende.