Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmebagte-boernevenlige-boller-uden-kerner/

Babyvenlige boller uden kerner

 

Denne bolledej har jeg udviklet lidt på over noget tid, og det kom sig af at jeg flere dage i træk har lavet for meget havregrød til morgenmaden.

Disse babyvenlige boller bliver vildt lækker i krummen med tykmælk og havregrød i og er god at variere med både revet gulerod og rosiner

– og så er den god til de små babyer, da der ikke er kerner eller nødder, som de kan få galt i halsen.

PT3H

Babyvenlige store boller

16 stk.    3 timer
16 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med vand og tilsæt derefter havregrød, som røres godt sammen med vandet.

Tilsæt derefter tykmælk, salt, grahamsmel og rugmel.

Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet i konsistensen og tilsæt derefter hvedemel (eller speltmel) lidt efter lidt til dejen kan æltes på køkkenbordet.

Den må gerne være let klistret når den sættes til hævning i skålen med et viskestykke over. Lad dejen hæve i skålen i mellem 1-2 timer.

Del dejen i 16 ens stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve i en time med viskestykke over.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Lad dem køle af på en rist.