Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmebagte-boernevenlige-boller-uden-kerner/ Boller Brød og Boller, Brunch, Madpakker

Babyvenlige boller uden kerner

Denne bolledej har jeg udviklet lidt på over noget tid, og det kom sig af at jeg flere dage i træk har lavet for meget havregrød til morgenmaden.

Disse babyvenlige boller bliver vildt lækker i krummen med tykmælk og havregrød i og er god at variere med både revet gulerod og rosiner

– og så er den god til de små babyer, da der ikke er kerner eller nødder, som de kan få galt i halsen.

Prøv også: min opskrift på en lækker havregrød >>

PT3HPT30M16

Babyvenlige store boller

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 2 dl kogt lun havregrød
  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 dl tykmælk
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl grahamsmel
  • 5 dl hvedemel, eller speltmel (evt lidt ekstra)
  • 1 tsk salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med vand og tilsæt derefter havregrød, som røres godt sammen med vandet.

Tilsæt derefter tykmælk, salt, grahamsmel og rugmel.

Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet i konsistensen og tilsæt derefter hvedemel (eller speltmel) lidt efter lidt til dejen kan æltes på køkkenbordet.

Den må gerne være let klistret når den sættes til hævning i skålen med et viskestykke over. Lad dejen hæve i skålen i mellem 1-2 timer.

Del dejen i 16 ens stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve i en time med viskestykke over.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Lad dem køle af på en rist.