Arme Riddere – French Toast


Arme Riddere eller french toast?
Hvad kalder du de lækre brød dyppet i mælk og æg? Jeg skifter vist selv lidt mellem navnene, som vinden blæser, men kalder dem alligevel oftest arme riddere … men uanset hvad man kalder disse brød, så smager de jo altså vildt godt.
Serveret med frisk frugt er det et fantastisk måltid som ‘second breakfast’ på en fridag som i dag, eller som morgenmad, eftermiddagssnack, til brunch eller dessert.
Tilbehøret kan varieres efter årstid og hvad man lige har. Fx er ahornsirup, bananskiver og lidt kakaonibs super lækkert om vinteren.
Arme riddere - french toast
- 8 skiver brød, gerne daggammelt og af god kvalitet
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 0,50 tsk kanel
- 1 spsk sukker
- 1 nip salt
- 1 knivspids sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til at stege i
- Tilbehør
- 4 dryp ahornsirup
- 1 håndfuld bær, friske, efter smag og sæson
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Pisk æg, mælk, kanel, sukker, salt og peber sammen i en skål.
Brødskiverne dyppes i blandingen på begge sider, ikke for længe, men nok til de lige bliver bløde og suger lidt af æggeblandingen til sig.
Steg dem på begge sider på en pande med middel varme i en smule smør.
Serveres varme og friske med bær, frugt – alt efter hvad der er i sæson – og ahornsirup eller honning
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
uhm, jeg havde helt glemt arme riddere og i den her udgave bliver de da lidt sundere :-)
Lene, super lækre, det er de ihvertfald :-)
Det ser så lækkert ud og også et stort hit herhjemme. Jeg har boet i USA og der får man french toast som er dyppet i æg og mælk. Derimod tror jeg nok den danske udgave af french toast hedder arme riddere og er brød som er dyppet i kun mælk og drysset med kanel og derefter stegt.
Kh fra Jo
Johanne, det tror jeg faktisk du har helt ret i, godt du lige kunne kaste lys over sagen
Hvor er det pudsigt, for det har vi lige spist denne morgen. En tallerken ind på dynen hos den ellers så soveglade teenager, fik øjnene på hende til at stå på stilke og sulten endte med at få hende på højkant :-)
Det er en dejlig, men sjælden spise herhjemme. Vi kan lide dem, men man skal ikke have dem for ofte, synes jeg ;-)
Hvor er det sjovt Liselotte. Vi får det nemlig også ret sjældent, det er en af de retter som er lækrest når den ikke spises for ofte
UHmm, French toast :-D
Mange hilsner
Birthe
Ja, det er en lækker spise, Birthe
Kære Ann-Christine
Det er sjovt for vi får aldrig french toast, men af en eller anden grund har Thomas talt om det en uges tid nu, så i går bestemte jeg det skulle være her til morgen:) og sørme om ikke jeg så de lækre billeder her hos dig:) jeg fik bare ikke kommenteret. Men jeg har før lavet arme riddere og de har ikke været med æg, ligesom de french toast jeg lavede ikke var med kanel og sukker. Jeg tror også vi kaldte arme riddere for russere da jeg var barn, men måske de ikke var vendt i mælk og måske blev de bagt i ovnen. Uanset hvad, har du kaldt gode barndomsminder frem :)
Hvor er det sjovt, som vi er flere der pludselig havde lyst til French Toast, Heidi. Ja, der er noget med barndomsminder over denne ret.
Hvor er det dog en dejlig blog :)
Jeg elsker at lave mad, og nu er jeg sulten igen – bare pga. dine helt igennem flotte billeder.
Meget inspirerende – tak for det.
Det smager helt vildt godt men vi puttede en lille Extra ting i det var grøn fravestof det smager godt og ser sjovt ud 1000 gange tak for opskriften
Dejligt at I kunne lide dem :)
Jeg vil prove at undersoege historien bagt arme ridder/French toast – Det erblevet serveret af Illa Knuth fra Egeloekke senere Sparresholm og paa Kongsdal. Jeg har faet det I Canada og det er meget populaer in the Wilderness.
Kh
Bjarke
Åh ja, minder om ferier hos farmor i England! Eggy Bread (som de hedder derovre) var altid en del af morgenbordet om søndagen.
Det er godt nok mange år siden jeg sidst har smagt dem, så måske mandag morgen de skal på morgenbordet.
Det lyder som en rigtig hyggelig søndagstradition. Der er noget særligt dejligt over retter som minder som dejlige ferier
God fornøjelse med at lave dem igen, det smager så dejligt
Kan man lave dem i ovnen, og kan man lave dem lidt i forvejen og holde dem lune?? Tænkte at servere dem til brunch på søndag men ville lave dem lidt i forvejen inden gæsterne kommer!
Ja, det kan man sagtens. Jeg har ikke selv prøvet det dog, men så fornyligt en super lækker opskrift på french toast i ovn.
Min teenagedatter har talt om disse gamledaws ” fattigmandskager ” et stykkke tid, så idag hvor det pis øs regner, og det er sommerferie, tænkte jeg at idag skal det så være. Og de er bare super smovs:-) Nok ikke noget man skal spise for ofte, så skal vi vist trillle ud af døren, men en engang imellem er det okay. Og de var til et stort 12 tal herfra:-)
Tak for en dejlig side, og forsæt god Søndag.
Hilsner fra Bettina
Mange tak, Bettina – hvor er det dejligt at høre at de lige faldt i god jord hos jer. De er også et stort hit, når jeg indimellem laver dem herhjemme :)
Rigtig god mandag til dig
Kh Ann-Christine
Prøvede lige den her opskrift her til morgen – og de blev bare rigtig gode (: Min kæreste var i hvert fald meget tilfreds (;
Hej Bettina,
Jeg får helt lyst til French Toast nu :)
Dejligt de blev gode!
Kh AC
Kardemomme i stedet for kanel… det er godt…
Jeg er også vild med kardemomme, så tror dig gerne :)
Uhm de er bare gode ;) Selv syge børn kan fristes med dem, jeg toppede med friske danske hindbær, appelsin og ahorn sirup!! Tak for opskrift :D
Fantastisk, vi elsker dem også hjemme hos os :)
God bedring
Jeg var i Berlin forrige weekend, og fik den lækreste brunch på et lille hyggeligt sted, der hedder “A never ending love story”.
De serverede French Toast m. blåbærkompot og kvark, så i den kommende weekend skal jeg prøve din opskrift på både French Toast og blåbærkompot – glæder mig allerede til at det bliver weekend.
Det lyder da virkelig også som et særligt skønt sted! Jeg er vild med det navn :)
God fornøjelse med den lækre ret.
Kh AC
Lækkert, og super godt med en video også. Mange tak.
Hej
Tak for endnu en god opskrift.
Der står i fremgangsmåden, at der skal salt i, men det står ikke i ingredienslisten.
Jeg bruger bare et nip og tænker, at det passer. Har jeg ret?
Venlig hilsen
Lars
Hej Lars,
Tak for din fine hilsen og for at gøre mig opmærksom på det. Salt er fluks tilføjet og det er nemlig blot et lille nip salt der skal bruges
Kh AC
Hjemme hos min mormor var arme riddere lavet i ovnen. De blev lavet sådan her. Smør blev rørt blødt med kanel og sukker. Smurt ovenpå et stykke franskbrød i et ok tykt lag og helt ud til kanterne. Så blev de sat ind i en temmelig varm ovn (måske 250g) og når smørret boblede over hele overfladen, så var de færdige 😊 Den version af arme riddere har jeg også set ved en bager på et tidspunkt.. måske i Skagen eller Ringkøbing? 😊 Jeg kan ikke lige huske det 😉
De er sprøde og lækre, men ikke helt den version som du kalder arme riddere 😉 De er mere “kage”-agtige og så gode til en søndagsbrunch, hvis man har lyst til noget nemt og sødt.
Men dine French Toast har råbt efter mig længe, så nu går jeg ud og laver dem 😁 Jeg er sikker på, at de er fantastiske som al din anden mad 😁👍🏻
De smagte fantastisk! De minder mig om min farmor, som altid serveret varm mælk med tvebakker og kanelsukker, når vi var syge 😁 Så en kærlig tanke til farmor og til dig, for at vække dejlige barndomsminder 😘
Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften.
Det er dejligt at læse og sikke dejlige minder der er med sådan et rart måltid ♡
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej! :)
Jeg er næsten sikker på, at denne lækre udgave kaldes “rige riddere”.
De arme, fattige, dyppes svjh kun i mælk, og drysses med kanelsukker.
Med venlig hilsen
John Johansen