Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grillet-groentsagssuppe/

Grillet grøntsagssuppe med tomater og peberfrugt

Grillet grøntsagssuppe er så lækkert og tilberedningen på grill giver en dyb og mere intens smag af solmodne grøntsager, som virkelig smager vidunderligt og får den der helt perfekte lidt røgede smag fra grillen.

Suppen kan dog også fint laves i ovnen, hvis det ikke lige er grillvejr (hep hep, kom så solrigt sommervejr …) og så kan man evt. komme en tsk. røget paprika i suppen når den blendes, for at få lidt røgsmag.

Topping kan varieres alt efter smag og behag, og suppen er også skøn med croutoner, nødder, frø og kerner.

PT45M

Grillet grøntsagssuppe med tomater og peberfrugt

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 700 g tomat, skåret i halve
  • 3 rød peberfrugt, skåret i halve
  • 2 løg, skåret i både
  • 5 fed hvidløg
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 tsk timian, tørret
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber
  • Forslag til topping
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 1 bakke karse
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,50 tsk røget paprika
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

På grill
Vend tomater, peberfrugter, løg og hvidløg i olie, salt og peber og kom dem på en grillbakke på grillen, vend dem nogle gange undervejs og grill, til alle grøntsagerne er godt møre.

I ovnen
Vend tomater, peberfrugt, løg og hvidløg i olie, salt og peber og kom dem på en bradepande med bagepapir. Bag grøntsagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30­-35 minutter, til grøntsagerne er møre.

Kom de grillede eller bagte grøntsager i en blender med grøntsagsbouillon og timian og blend til en cremet sup­pe. Blend til sidst piskefløde i suppen for at gøre den ekstra cremet og fyldig.

Kikærter
Rist kikærterne på en pande eller i ovnen, vendt i lidt olie og drysset med røget paprika til de er sprøde.

Servering
Server suppen i dybe tallerkener med cremefraiche, persille, karse og de sprøde ristede kikærter.