Grillet grøntsagssuppe med tomater og peberfrugt


Grillet grøntsagssuppe er så lækkert og tilberedningen på grill giver en dyb og mere intens smag af solmodne grøntsager, som virkelig smager vidunderligt og får den der helt perfekte lidt røgede smag fra grillen.
Suppen kan dog også fint laves i ovnen, hvis det ikke lige er grillvejr (hep hep, kom så solrigt sommervejr …) og så kan man evt. komme en tsk. røget paprika i suppen når den blendes, for at få lidt røgsmag.
Topping kan varieres alt efter smag og behag, og suppen er også skøn med croutoner, nødder, frø og kerner.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grillet grøntsagssuppe med tomater og peberfrugt
- 700 g tomat, skåret i halve
- 3 rød peberfrugt, skåret i halve
- 2 løg, skåret i både
- 5 fed hvidløg
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2 tsk tørret timian
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber
- Forslag til topping
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 1 bakke karse
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk olivenolie
- 0,50 tsk røget paprika
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

På grill
Vend tomater, peberfrugter, løg og hvidløg i olie, salt og peber og kom dem på en grillbakke på grillen, vend dem nogle gange undervejs og grill, til alle grøntsagerne er godt møre.
I ovnen
Vend tomater, peberfrugt, løg og hvidløg i olie, salt og peber og kom dem på en bradepande med bagepapir. Bag grøntsagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter, til grøntsagerne er møre.
Kom de grillede eller bagte grøntsager i en blender med grøntsagsbouillon og timian og blend til en cremet suppe. Blend til sidst piskefløde i suppen for at gøre den ekstra cremet og fyldig.
Kikærter
Rist kikærterne på en pande eller i ovnen, vendt i lidt olie og drysset med røget paprika til de er sprøde.
Servering
Server suppen i dybe tallerkener med cremefraiche, persille, karse og de sprøde ristede kikærter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej 😊
Jeg har nu lavet denne lækre suppe håndfuld gange – til stor glæde for familien ..
Jeg synes dog at jeg har haft svært ved at få tomat smagen til at træde kraftigt nok igennem. Hvilket sikkert har noget med de tomater man normalt kan få i supermarkederne. Prøvede derfor at blande alle grøntsagerne med en lille dåse koncentreret tomatpuré inden de røg i ovnen. Det gjorde udslaget – der kom lige den kant af tomat jeg havde savnet. Normalt, så kan den slags tomatpuré være lidt bitter, men at “brænde den af” virkede helt perfekt …
Tak, for mange gode opskrifter. / Mikkel 😊
Hej Mikkel
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften!
Det er en fin løsning, – hvis du har soltørrede tomater i olie på lager, så kan du også prøve at tilføje det til grøntsagerne i ovnen, det giver også en dyb og intens tomatsmag, hvis de købte tomater mangler lidt på smagen.
Kh Ann-Christine
Dejlig suppe! Havde lige et lille stykke rød chili, som også røg med på grillen 😋
Skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Er der nogen bestemte tomater som kan anbefales?