Maki sushi med koldrøget laks
Hjemmelavet sushi er lækkert, velsmagende og hyggeligt at lave. Vi er meget begejstrede for sushi hjemme hos os og selv om jeg virkelig godt kan lide indimellem at forkæle os med en omgang lækker sushi fra de bedste steder i byen, så er det også sjovt at lave det selv.
I denne opskrift har jeg brugt koldrøget laks, flødeost og grøn salat – en måske lidt anderledes makirulle, men den er en fornøjelse at spise og så er fordelen at man kan købe ind til den alle steder. Man kan jo variere fyldet alt efter smag, præferencer, hvilken fisk der kan skaffes og hvor fancy det skal være – det er kun fantastien og smagsløgene der sætter grænsen her.
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet sushi med laks
- Ris til sushi
- 250 g sushi ris
- 1 tsk riseddike, eller æblecidereddike
- 0,50 tsk sukker
- 1 nip salt
- Fyld
- 5 noritang, ark
- 100 g koldrøget laks
- 125 g blandet salat
- 100 g hvidløgsflødeost
- 1 håndfulde purløg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Risene koges efter anvisning på pakken nogle timer før brug. Når risen er kogt og stadig lun, vendes den forsigtigt med sukker, salt og eddike.
Køl risen ned til den er stuetemperatur (ikke køleskabskold).
Læg et ark noritang på en bambusrulle og fordel en portion ris på, som trykkes lidt flad og jævn med fingerne. De 2 cm af tangen der vender ind mod dig selv og de 3 cm af tangen, der vender længst væk fra dig selv, skal være fri for ris og fyld.
Midt på risen lægges salat, laks, hvidløgsflødeost og purløg og derefter rulles sushirullen stramt sammen og skæres i passende stykker med en meget skarp kniv.
Serveres med wasabi, soya og syltede ingefær.
Nej ikke endnu – men jeg har lovet min svigerinde at jeg laver sushi til hende næste gang hun kommer til Kbh, så måske jeg snart skal igang – der er jo stadig en chance for hun snigløber mig inden hun skal føde i juli :-D
Mums det ser rigtigt lækkert ud:-)
Og JA – jeg laver selv vores sushi, for ellers får vi det ikke andet end når vi er i København, og det er ikke helt så ofte som vi gerne vil spise sushi;o)
Desuden er det skønne ved hjemmelavet sushi, at det kan laves i mere eller mindre børnevenlige udgaver – alle vores 5 spiser sushi som blev de betalt for det!
Tak for kigget – og rigtigt god lørdag aften til Jer.
Marianne,
Uhh ja det er spændende. Tiden går jo stærkt lige pludselig ;)
Sandra,
Velkommen her :) Jeg håber også mine krudtugler kommer til at elske sushi. Nu spiser de risen og har lige smagt den røgede laks. Så vi er godt på vej ;)
Rigtig god lørdag aften til jer
Det er ser så lækkert ud det sushi og selvom jeg har smagt det et utal af gange, er det endnu ikk faldet i min smag. Måske jeg skulle forsøge at lave det selv : )
Forresten så står den på hjemmelavet pasta imorgen inspireret af din blog…super let opskrift iøvrigt.
Glæder mig til flere spændende ideer til madlavningen fra Valdemarsro : )
Go aften : )
Johanne, ja prøv endelig at lave det selv. Så kan du også komme lige det i som du bedst kan lide.
Jeg er glad for at høre at pasta opskriften også er faldet i din smag :) Ha´ en dejlig søndag
Nej jeg har aldrig lavet sushi selv. Troede, at det var meget omstændigt, men det kan jeg læse her at det ikke behøver at være. Jeg må vist igang selv.
Pia, det er ikke så omstændigt. Men øvelse gør mester og i starten bliver måske ikke så flotte som man kunne ønske sig – men det gør ikke spor ved at smagen er fantastisk ;) Så god fornøjelse
Ja, jeg laver sushi selv. Ikke helt så tit, som jeg gerne ville, men jeg blev faktisk overrasket over, hvor nemt det er. I øjeblikket benytter jeg mig af lejligheden til at spise masser af sushi, når jeg er i København :-)
Grønlandsposten, Ja endelig spis masser sushi når nu du er her :)
Uhmm det ser dejligt ud. Jeg har endnu ikke prøvet med brune ris, men vil gøre et forsøg. Hvor køber du dem?
Jeg har købt dem hos den asiatiske butik på Østerbrogade – de har ret mange gode ting
Altså de brune ris :-)