Maki sushi med koldrøget laks


Hjemmelavet sushi er lækkert, velsmagende og hyggeligt at lave. Vi er meget begejstrede for sushi hjemme hos os og selv om jeg virkelig godt kan lide indimellem at forkæle os med en omgang lækker sushi fra de bedste steder i byen, så er det også sjovt at lave det selv.
I denne opskrift har jeg brugt koldrøget laks, flødeost og grøn salat – en måske lidt anderledes makirulle, men den er en fornøjelse at spise og så er fordelen at man kan købe ind til den alle steder. Man kan jo variere fyldet alt efter smag, præferencer, hvilken fisk der kan skaffes og hvor fancy det skal være – det er kun fantastien og smagsløgene der sætter grænsen her.
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet sushi med laks
- Ris til sushi
- 250 g sushi ris
- 1 tsk riseddike, eller æblecidereddike
- 0,50 tsk sukker
- 1 nip salt
- Fyld
- 5 noritang, ark
- 100 g koldrøget laks
- 125 g blandet salat
- 100 g hvidløgsflødeost
- 1 håndfulde purløg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Risene koges efter anvisning på pakken nogle timer før brug. Når risen er kogt og stadig lun, vendes den forsigtigt med sukker, salt og eddike.
Køl risen ned til den er stuetemperatur (ikke køleskabskold).
Læg et ark noritang på en bambusrulle og fordel en portion ris på, som trykkes lidt flad og jævn med fingerne. De 2 cm af tangen der vender ind mod dig selv og de 3 cm af tangen, der vender længst væk fra dig selv, skal være fri for ris og fyld.
Midt på risen lægges salat, laks, hvidløgsflødeost og purløg og derefter rulles sushirullen stramt sammen og skæres i passende stykker med en meget skarp kniv.
Serveres med wasabi, soya og syltede ingefær.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Altså de brune ris :-)
Uhmm det ser dejligt ud. Jeg har endnu ikke prøvet med brune ris, men vil gøre et forsøg. Hvor køber du dem?
Jeg har købt dem hos den asiatiske butik på Østerbrogade – de har ret mange gode ting
Grønlandsposten, Ja endelig spis masser sushi når nu du er her :)