Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-sushi/

Hjemmelavet sushi

Hjemmelavet sushi er lækkert, velsmagende og hyggeligt at lave. Vi er meget begejstrede for sushi hjemme hos os og selv om jeg virkelig godt kan lide indimellem at forkæle os med en omgang lækker sushi fra de bedste steder i byen, så er det også sjovt at lave det selv.

I denne opskrift har jeg brugt koldrøget laks, flødeost og grøn salat – en måske lidt anderledes makirulle, men den er en fornøjelse at spise og så er fordelen at man kan købe ind til den alle steder. Man kan jo variere fyldet alt efter smag, præferencer, hvilken fisk der kan skaffes og hvor fancy det skal være – det er kun fantastien og smagsløgene der sætter grænsen her.

PT2H

Hjemmelavet sushi

2 pers.    2 timer
2 pers.
Ingredienser
  • 250 g brune sushi ris
  • 4-5 ark noritang
  • 1 pakke røget laks
  • sprøde grønne salatblade
  • hvidløgscreamcheese
  • purløg
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Risene koges efter anvisning på pakken nogle timer før brug. Når risen er kogt og stadig lun, vendes den forsigtigt med sukker, salt og eddike.

Køl rise ned til den er stuetemperatur (ikke køleskabskold).

Læg et ark noritang på en bambusrulle og fordel en portion ris på, som trykkes lidt flad og jævn med fingerne. De 2 cm af tangen der vender ind mod dig selv og de 3 cm af tangen, der vender længst væk fra dig selv, skal være  være fri for ris og fyld.

Midt på risen lægges salat, laks, creamcheese og purløg og derefter rulles sushirullen stramt sammen og skæres i passende stykker med en meget skarp kniv.

Serveres med wasabi, soya og syltede ingefær.