Kage med rabarber


Opskrift på saftig kage med rabarber og hvid chokolade, som er nem at bage og smager helt vidunderligt! Perfekt til alle de mange søde stunder, mens rabarber er i højsæson.
Jeg bager denne kage uden marcipan, men i en sandkage-inspireret opskrift hvor jeg kommer lidt piskefløde i, som giver en dejlig saftighed og god smag til den sød-syrlige rabarber.Kagen holder sig dejligt saftig i flere dage, så den kan sagtens bages dagen før kagen skal serveres.
Prøv også: flere opskrifter med rabarber >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 kage
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kage med rabarber
- 0,50 vaniljestang
- 300 g sukker
- 300 g smør
- 4 æg
- 1 dl piskefløde
- 2,50 tsk bagepulver
- 290 g hvedemel
- 400 g rabarber, i tern
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 spsk flormelis, til drys
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk vanilje, sukker og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen og pisk til sidst fløden i.
Bland bagepulver med hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og vend derefter rabarber og den hvide chokolade i dejen.
Kom dejen i en smurt form beklædt med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle lidt af på en bagerist og drys med flormelis inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har fulgt din opskrift til punkt og prikke og bagt kagen i 45 min ved varmluft 175 grader. Kagen ser færdig ud men er desværre meget porøs og falder fra hinanden.
Kan det hjælpe ar give den fx 1/2 time til, eller har du et andet forslag. På forhånd tak.
Hej Brita
Tjek altid om en kage er færdigbagt i midten med fx et træ-grillspyd. Ovne kan bage meget forskelligt, men det vil undre mig hvis den skal have en halv time mere, uanset ovn. Omkring et kvarters tid, kan godt være forskellen fra ovn til ovn
Kh Ann-Christine
skal smøren mon være smeltet?
Hej Anne
Nej, det skal blot være blødt og stuetempereret, så jeg plejer at tage det ud af køleskabet en halv times tid før jeg starter med at piske det med sukker
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Dejlig opskrift, men den er helt gal med mængderne. Jeg skrev mængde til 3 kager i og der står at de skal i en 1 liters form – Jeg står med kage til 7 forme :-) Den kan selvfølgelig fryses men måske der lige er lidt der skal rettes til ;-)
Hej Lars
Hov, jeg har tastet forkert! Det er rettet nu, men det beklager jeg virkelig og håber du havde forme nok til alt det dejlige kage (som sagtens kan fryses)
Kh Ann-Christine