Kage med rabarber


Opskrift på saftig kage med rabarber og hvid chokolade, som er nem at bage og smager helt vidunderligt! Perfekt til alle de mange søde stunder, mens rabarber er i højsæson.
Jeg bager denne kage uden marcipan, men i en sandkage-inspireret opskrift hvor jeg kommer lidt piskefløde i, som giver en dejlig saftighed og god smag til den sød-syrlige rabarber.Kagen holder sig dejligt saftig i flere dage, så den kan sagtens bages dagen før kagen skal serveres.
Prøv også: flere opskrifter med rabarber >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 kage
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kage med rabarber
- 0,50 vaniljestang
- 300 g sukker
- 300 g smør
- 4 æg
- 1 dl piskefløde
- 2,50 tsk bagepulver
- 290 g hvedemel
- 400 g rabarber, i tern
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 spsk flormelis, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk vanilje, sukker og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen og pisk til sidst fløden i.
Bland bagepulver med hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og vend derefter rabarber og den hvide chokolade i dejen.
Kom dejen i en smurt form, der kan rumme 1 liter, eller i en springform på 24 cm diameter beklædt med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle lidt af på en bagerist og drys med flormelis inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kagen ser meget lækker ud. Vil gerne vide om ckokoladen skal smeltes eller hakkes inden den vendes i dejen
Tak
Hej Lene
Mange tak :) Chokoladen skal blot hakkes groft og derefter blandes i dejen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Du er altid meget omhyggelig med at skrive alle oplysninger for at kagen skal lykkes, men der er alligevel et spørgsmål jeg savner svar på.
Er det underordnet om det er en metalform eller en silikoneform der bruges.
Jeg har læst ved forskellige opskrifter, at formen ikke skal smøres hvis den er af silikone.
Er det også din erfaring ?
Kan du sige noget generelt om silikone vs metal ?
Det er nok et petitesse spørgsmål, men alligevel noget jeg gerne vil have svar på.
Vh. Lissi
Hej Jytte
Mange tak for din søde hilsen, og det er fint du spørger. Jeg bager sjældent i silikoneformer, men oftest i metalform til kager. Til denne opsmrift har jeg brugt en form der hedder elegant party og er fra mærket “Nordic Ware”. Jeg kan ikke huske hvor jeg har købt den da det nok er ved at være + 5 år siden.
Man behøver ikke smøre formen i silikoneformer, men jeg gør det faktisk – måske af gammel vane ofte alligevel + jeg oplever at en form smurt med smør giver en god smag og lidt sprødhed i kanten. Uanset så vil jeg mene at det er en smagssag om man foretrækker det ene frem for det andet, så min bedste anbefaling er at prøve begge dele og derefter vælge det du oplever er bedst/nemmest.
Rigtig god fornøjelse med bagværket :)
Kh Ann-Christine