Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kiksekage/ Kager Kager og søde sager

Kiksekage

Chokoladelækker kiksekage er altså bare et evigt hit!

Her får du min opskrift på kiksekage uden palmin og æg og i stedet med kondenseret mælk og en masse lækker chokolade. Resultatet er toplækkert, særligt når det drysses med et fint lag nødder til pynt og knas.

Smagen er i top og så er den super nem og hurtig at lave – skal dog lige have nogle timer på køl, så på trods af at den er nem, så er det ikke den kage, man bikser sammen 15 min, inden den skal spises.

Prøv også: opskrift på brownie >>

Kiksekage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT45M10
Ingredienser
  • 50 g smør
  • 350 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 øko appelsin, revet skal herfra
  • 300 g sød kondenseret mælk
  • 125 g vaniljekiks, gerne firkantede
  • Toppings
  • 60 g hasselnødder, hakkede
  • 25 g pistaciekerner uden salt, hakkede
  • 1 spsk kakaonibs
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved middel varme. Sluk for varmen, så snart smørret er smeltet, og kom chokolade og fintrevet appelsinskal i gryden. Rør godt rundt, til al chokoladen er smeltet, og konsistensen er helt ensartet. Rør derefter den kondenserede mælk i gryden.

Læg et stykke bagepapir i en form på 10 x 25 cm og smør et tyndt lag chokoladecreme i bunden og op ad siderne.

Læg en række kiks og chokoladecremen lag på lag. Brug en dejskraber til at fordele chokoladen glat og jævnt.

Afslut med et lag chokolade og drys til sidst med hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.

Stil kagen i køleskabet i min. 3 timer inden servering.