Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/malfatti/ Aftensmad Italiensk, Nem Hverdagsmad, Vegetar

Malfatti i krydret tomatsauce

Malfatti med spinat og ricotta i krydret tomatsauce – en lækker ret fra det norditalienske køkken. Det er lidt ala en ravioli serveret i tomatsauce, blot er malfatti uden pasta. Det smager SÅ godt!

Vi har spist retten i Italien serveret i krydret tomatsauce, hvor jeg også har oplevet Malfatti serveret helt simpelt i brunet smør, som vil være skøn som en forret. Til hovedret foretrækker jeg tomatsaucen, og jeg kommer gerne selv lidt squash i, for det giver lidt ekstra grønt og gør tomatsaucen ekstra cremet og lækker.

Prøv også: min opskrift på cannelloni >>

Malfatti i krydret tomatsauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk timian, tørret
  • 0,50 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Malfatti
  • 400 g spinat, frosne
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 100 g parmesan, fintrevet (eller anden hård ost)
  • 250 g ricotta
  • muskatnød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Sauter løg i en gryde med olie til de er klare og bløde. Tilsæt hvidløg, squash, hakkede tomater, soltørrede tomater, grøntsagsboullion, timian, basilikum og lad det simre uden låg i 30 minutter. Smag til med salt og peber.

Malfatti
kom spinaten i en gryde med kogende vand og lad det simre et minutstid, til spinaten er tøet op. Kom i en sigte og dræn spinaten. Hak den fint.

Kom ricotta, parmesan, æg, hvedemel, muskatnød, salt og peber i en skål og rør det godt sammen til en glat dej.

Rør dejen i den finthakkede drænet spinat. Form små kugler og kom dem i en gryde med vand, der akkurat lige har ramt kogepunktet. Skrue ned til middelvarme, så vandet lige akkurat lidt knap simrekoger.

Lad malfatti kuglerne simre i et par minutter, til de flyder op og lægger sig i vandkanten. Tag malfatti op med en hulske når de lægger sig i overfladen af vandkanten.

Server dem i tomatsaucen med et gavmildt drys parmesan og frisk basilikum.