Malfatti i krydret tomatsauce
Malfatti med spinat og ricotta i krydret tomatsauce – en lækker ret fra det norditalienske køkken. Det er lidt ala en ravioli serveret i tomatsauce, blot er malfatti uden pasta. Det smager SÅ godt!
Vi har spist retten i Italien serveret i krydret tomatsauce, hvor jeg også har oplevet Malfatti serveret helt simpelt i brunet smør, som vil være skøn som en forret. Til hovedret foretrækker jeg tomatsaucen, og jeg kommer gerne selv lidt squash i, for det giver lidt ekstra grønt og gør tomatsaucen ekstra cremet og lækker.
Prøv også: min opskrift på cannelloni >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Malfatti i krydret tomatsauce
- Tomatsauce
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 squash, groftrevet
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 håndfuld frisk basilikum, finthakket
- olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Malfatti
- 400 g frossen spinat
- 2 æg
- 125 g hvedemel
- 100 g parmesan, fintrevet (eller anden hård ost)
- 250 g ricotta
- muskatnød
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Sauter løg i en gryde med olie til de er bløde. Tilsæt hvidløg, squash, hakkede tomater, soltørrede tomater, grøntsagsboullion, timian, basilikum og lad det simre uden låg i 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Malfatti
kom spinaten i en gryde med kogende vand og lad det simre et minutstid, til spinaten er tøet op. Kom i en sigte og dræn spinaten. Hak den fint.
Kom ricotta, parmesan, æg, hvedemel, muskatnød, salt og peber i en skål og rør det godt sammen til en glat dej.
Rør dejen i den finthakkede drænet spinat. Form små kugler og kom dem i en gryde med vand, der akkurat lige har ramt kogepunktet. Skrue ned til middelvarme, så vandet lige akkurat lidt knap simrekoger.
Lad malfatti kuglerne simre i et par minutter, til de flyder op og lægger sig i vandkanten. Tag malfatti op med en hulske når de lægger sig i overfladen af vandkanten.
Server dem i tomatsaucen med et gavmildt drys parmesan og frisk basilikum.
Et alternativ til hvedemel? Kh en allergiker
Jeg har ikke eksperimenteret med et godt alternativ, så prøv endelig af med glutenfrit mel og forsøg dig lidt frem
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, jeg har lige lavet Malfatti i krydret tomatsauce, det smagte dejligt. Der er rigtig meget tilbage, kan det holde sig til på lørdag i køleskabet, eller skal jeg fryse det ned?
Dbh. Lykke.
Hej Lykke
Dejligt at høre :)
Jeg vil tro det kan holde sig op til 3 dage på køl
Kh Ann-Christine
Hvad kan jeg erstatte soltørret tomat med? Og hvis jeg bruger frisk spinat, skal det så koges?
Hej Bianca
Den soltørrede tomat får ekstra dyb tomatsmag frem i saucen. Du kan lade saucen simre lidt længere tid, for at få en god dyb smag.
Ved frisk spinat ville jeg blot lige smide spinaten i kogende vand eller hælde kogende vand over i en skål, så den akkurat lige falder sammen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mon man kan bruge mascarpone i stedet for ricotta? Eller er det for fast/tykt?
Hej Terese
Det skal jeg ikke kunne sige hvordan det vil arte sig i blandingen og når de skal koges.
Giver du det et forsøg, så lad mig endelig høre her i kommentarfeltet hvordan det gik :)
Kh Ann-Christine
Man kan da sagtens bruge tørret basilikum, ikke?
Jeg synes lige præcis tørret basilikum smager af mindre end den friske, men ellers så ja, det er helt op til jer :)
Kh Ann-Christine