Marinerede sild med æble, havtorn og fennikel
Opskrift på marinerede sild med æble, havtorn og fennikel. Det er hyggeligt at lave og smager forrygende til en lækker sildemad, lavet helt fra bunden. Perfekt til julefrokostbordet.
Til marinerede sild skal der bruges spegesild – det der også kaldes gammeldags modnede sild, som har lagt i saltlage i minimum 6 måneder og som herefter skal udvandes og fileteres. Jeg beder fiskehandleren om at filetere dem for mig og så udvander jeg sildefileterne natten over og laver en dejlig krydret eddikelage til at give skøn smag.
I opskrifter med kryddersild af forskellig art, kan du bruge denne opskrift eller tage den lidt nemmere løsning at købe gammeldags modnede marinerede sild hos fiskehandleren eller i supermarkedet.
Prøv også: min opskrift på en lækker tunmousse >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marinerede sild med æble, havtorn og fennikel
- 8 spegesild fileter
- Lagen
- 4 dl lagereddike
- 400 g sukker
- 1 dl vand
- 3 laurbærblade
- 10 peberkorn
- 5 hele nelliker
- 2 allehånde
- 1 løg, skåret i ringe
- 1 tsk fennikelfrø
- 30 g havtorn
- 1 æble, i små tern
Udvand de salte sild
Kom de salte spegesild fileter i en stor skål med koldt vand i 8 timer eller natten over.
Lagen
Kom alle ingredienserne til lagen, med undtagelse af æbler i tern, i en gryde og kog op. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst. Køl lagen af og kom den i et rent skoldet henkogningsglas.
Kom æbletern i lagen sammen med de udvandede spegesildefileter. Lad de marinerede sild trække i lagen i mindst et døgn i køleskabet.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.