Pæremuffins
Skønne pæremuffins med mørk chokolade – sikke en herlig mundfuld!
Når dagene bliver kortere, bladene på træerne bliver gyldne i smukke brændte efterårsfarver og det er tid til tændte stearinlys og skræmmende græskarhoveder, så får jeg altid en lidt sødere tand. Min mor kom på besøg forleden og havde en skål pærer med fra deres egen haven, som jeg nu har tryllet om til dejligt bagværk.
Saftigt frugt i kager, det er altså lækkert og de er så absolut anbefalelsesværdige.
Prøv også: min opskrift på en saftig citronkage >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pæremuffins
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 150 g marcipan, groftrevet
- 150 g smør, stuetempereret
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g mørk chokolade
- 150 g pære, i tynde skiver
- 1 spsk perlesukker
Pisk marcipan, smør og sukker sammen, til det er helt lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og vend det sammen. Kom derefter chokoladen i og vend godt rundt.
Fordel dejen i muffinforme og stik derefter pæreskiverne godt ned i dejen.
Drys med perlesukker og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af i formen på en rist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er de egnet til at fryse?
vh
Merete
Ja, det kan de sagtens
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi har lige bagt dem i dag og dommen fra den 8-årige lyder: Manner de er gode. Dem skal vi bare noget mere!
Hej Pernille
Fantastisk! Så er det jo bare ekstra hyggeligt at bage noget lækkert :)
Rigtig god weekend og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift! Jeg har brugt den mange gange. Jeg tilføjer stødt ingefær til dejen, hvilket giver muffinsene et godt pift – pærer og ingefær er et godt match, og det fungerer også med mørk chokolade.
Hej Ann
Mange tak for din søde hilsen! Jeg er helt enig i at pære og ingefær er et virkelig godt match, så jeg kan sagtens forestille mig ingefær i disse muffins! Så lækkert :)
Kh Ann-Christine