Pølsehorn
Her får du min bedste opskrift på lækre pølsehorn, som er et stort hit hos både mine børn – og resten af familien.
Skønne bløde pølsehorn, som holder sig friske, saftige og lækre i flere dage.
De er også lækre dagen efter de er bagt, og fungerer super godt både i madpakken, til børnefødselsdage, picnicture og som eftermiddagssnack.
Pølsehornene kan varieres med forskellige typer pølser, andet drys og prøv dem også med sød eller stærk sennep.
Prøv også: min opskrift på pizzasnegle >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pølsehorn
- 20 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 0,75 dl olivenolie
- 300 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel, eller grahamsmel
- 1 tsk salt
- 8 wienerpølser
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
- 50 g ketchup
- 50 g koncentreret tomatpuré
Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk og tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.
Ælt dejen i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til den er smidig og nem at arbejde med. Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.
Del dejen i to og rul ud i to cirkler, som deles i et lagkagediagram med 8 lige store trekanter. Smør trekanterne med ketchup eller en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure – min favorit! Del pølserne i to og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring. Lad dem efterhæve i 1 time på køkkenbordet på en bradepande med bagepapir, Dæk med et rent klæde.
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i cirka 14-15 minutter.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg prøver din opskrift med 5g tørgær i stedet for almindelig, frisk gær. Nu må vi se om det virker 🤞
Hej Jeanette
det bør virke helt fint. Blot skal gæren blandet i melet i stedet for væden og væden skal gerne være lidt lunere end ved alm gær. Omkring 30-32 grader vil være passende. Men ellers kan du regulere det ved at lade dejen hæve lidt lunt og evt i lidt længere tid, hvis nødvendigt.
God fornøjelse, jeg håber det bliver godt!
Kh Ann-Christine
Disse pølsehorn er bare de bedste – jeg bruger kun denne opskrift 🤩
Hej Lotte
Hvor dejligt! Det er jeg sørme glad for at høre!
Tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Det er svært at gennemskue din opskrift, den retter sig ikke på antal ved dejen om man tager til 8-16-24 eller 32 stk, eller noget helt andet, måske skal der stå et sted om to kugler dej i en rund til 8 er til 8 eller 16 stk, altså hvad er original opskriften?
Hej Ole
Når man retter opskriften er det kun ingredienserne der ændres og ikke selve fremgangsmåden. Det kan ikke teknisk lade sig gøre pt.
Men du kan altid se original-opskriften ved blot at søge opskriften frem igen i et nyt vindue.
Opskriften her er lavet til 16 stk som udgangspunktet.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine