Pølsehorn


Her får du min bedste opskrift på lækre pølsehorn, som er et stort hit hos både mine børn – og resten af familien.
Skønne bløde pølsehorn, som holder sig friske, saftige og lækre i flere dage.
De er også lækre dagen efter de er bagt, og fungerer super godt både i madpakken, til børnefødselsdage, picnicture og som eftermiddagssnack.
Pølsehornene kan varieres med forskellige typer pølser, andet drys og prøv dem også med sød eller stærk sennep.
Prøv også: min opskrift på pizzasnegle >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pølsehorn
- 20 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 0,75 dl olivenolie
- 300 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel, eller grahamsmel
- 1 tsk salt
- 8 wienerpølser
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
- 50 g ketchup
- 50 g koncentreret tomatpuré
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk og tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.
Ælt dejen i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til den er smidig og nem at arbejde med.
Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.
Del dejen i to og rul ud i to cirkler, som deles i et lagkagediagram med 8 lige store trekanter. Smør trekanterne med ketchup eller en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure – min favorit! Del pølserne i to og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.
Lad dem efterhæve i 1 time på køkkenbordet på en bradepande med bagepapir, Dæk med et rent klæde.
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i cirka 14-15 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej kan man bruge tørgær i stedet for frisk gær?
Ja, det skal blot blandes i melet i stedet for i væden + væden skal være lunere
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvorfor kommer du sesam på toppen? Giver det overhovedet en bedre smag?
Hej Hugo
Ja, jeg kommer sesam på fordi det smager godt! Man kan også bruge birkes eller undlade at drysse med noget. Det er helt op til dig.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er igang med at lave dem og har valgt kun at bruge hvedemel – det var lige det, jeg havde. Jeg kan forstå, der så skal mere mel i, end hvis jeg havde puttet f.eks. fuldkorns hvedemel i også.
Jeg har set din video og undrer mig over, du siger i den, at du putter 50 gram gær i til 16 pølsehorn, og de så skal hæve i en time, og hvis man putter f.eks. 25 gram gær i, skal man bare lade den hæve i to – tre timer. Men i din opskrift skriver du 20 gram gær og hæve i en time. Jeg bliver lidt forvirret 😁
Hej Nikoline
Videoen er af ældre dato, og du kan altid regne med den skrevne opskrift her på Valdemarsro :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine