Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ricotta-pandekager/ Brunch Morgenmad, Pandekager

Ricotta pandekager

Luftige og vildt lækre ricotta pandekager med en perfekt balance af sødme og pikant syrlighed fra citron.

De er drønlækre og nemme at lave. Resultatet er luftige og lækre pandekager, lidt ala de buttede amerikanske morgenmadspandekager og skønne at spise med et dryp citron, friske bær og lidt sirup.

Sådan en stabel lækre lune pandekager jo oplagt til morgenbordet.

Prøv også: opskrift på amerikanske pandekager >> 

PT15MPT15M16

Ricotta pandekager med citron

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 0,50 tsk salt
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • 250 g ricotta
  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk, eller alm. mælk
  • 2 spsk smør, til stegning
  • Til servering
  • 1 bakke blåbær
  • 1 citron
  • 1 spsk flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør mel, vaniljepulver, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål.

Skil æggeblommer og æggehvide i to skåle.

Rør først ricotta og æggeblomme sammen i en anden skål. Rør derefter først kærnemælk og til sidst de tørre ingredienser.

Æggehviderne piskes helt stive med en håndmikser og æggehviderne vendes forsigtigt i dejen – kom først 2 spsk. i som røres godt rundt og vend derefter nænsomt resten af æggehviderne i.

Steg ricotta pandekagerne på en varm pande i smør og giv dem 2-3 minutter på hver side.

Tilbehørsforslag
Flormelis, friskpresset citronsaft, blåbær