Salsiccia Pasta


Opskrift på cremet og smagfuld salsiccia pasta som er lynhurtig at tilberede og kræver ganske få ingredienser for at kunne servere den uimodståeligt lækre pastaret.
Tomatsaucen til pasta med salsiccia har en dyb, krydret smag og en cremet konsistens, som er virkelig delikat. Retten passer perfekt til en travl hverdag, eller som en weekendret, en dag hvor tiden til madlavning er knap. Serveret med et drys friskrevet parmesan, så er denne ret et hit hos alle i familien og den er så nem, så den også er perfekt til børnenes madlavningsdag.
Jeg serverer gerne salsiccia pasta med en enkel salat til, alt efter sæson og hvad jeg har i køkkenet. I kan se mine forslag til servering under opskriften, både her på hjemmesiden og i Valdemarsro app.
Prøv også: opskrift på cremet pesto pasta >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salsiccia Pasta
- 300 g salsiccia
- 2 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 400 g hakkede tomater
- 1 dl piskefløde
- 400 g pasta
- 1 håndfuld frisk basilikum, groftsnittet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 0,50 håndfuld frisk basilikum
Varm en pande op ved middelvarm, fordel salsiccia på panden og skru op til høj varme. Rist salsiccia under hyppig omrøring til det begynder at blive sprødt og får lidt stegeskorpe.
Hæld overskydende fedt fra, skru ned til middelvarme og kom løg, hvidløg, timian og rosmarin på panden. Sauter videre til løgene er bløde og tilsæt derefter hakkede tomater og piskefløde.
Lad saucen simre ved middellav varme og kog imens pastaen i letsaltet vand, til den er 1-2 minutter fra at være perfekt al dente. Tag lidt pastavand fra i en skål og kom den dampende varme pasta på panden med salsiccia-tomatsaucen. Vend det godt sammen og juster konsistensen med pastavand efter behov.
Vend frisk basilikum i retten og server den dampende varme pasta med salsiccia på tallerkener med friskrevet parmasan og et par basilikumsblade.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.