Solbærmarmelade


Solbærmarmelade smager så dejligt og er luksuslækkert på en lun nybagt bolle.
Vi har solbærbuske i haven, både hjemme og i vores sommerhus og jeg nyder det. Det er sådan en rigdom at plukke skåle med lækre bær og lave dem til lækre og søde sager i køkkenet. Det er nemt at have bærbuske, de kræver virkelig ikke meget og de giver hurtigt godt med bær.
Solbærmarmeladen er også lækker til desserter, kager og rørt i en vaniljeis med chokoladestykker.
Prøv også: min opskrift på solbærsaft >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 0.5 liter

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Solbærmarmelade
- 500 g solbær, nippede fra stilken
- 300 g sukker
- 0,50 citron, saften herfra
Kom solbær, sukker og citronsaft i en gryde. Kog op og skrue derefter ned for varmen til det simre. Lad det simre ved lav-middel varme uden låg i cirka 30 minutter, til det koger lidt ind.
Hæld på et rengjort skoldet glas, skyllet i lidt stærk spiritus.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej jeg har lavet din lækre marmelade, men min er blevet så tynd, at det løber af brødet.
Jeg har hældt det på glas og det har nu stået i en lille uge, men er stadig helt flydende.
Kan jeg redde det og gøre det tykkere?
Hej Sofie
den kan sagtens koges op igen og jævnes med en smule melantin.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor meget sukker skal der i hvis man kun har 300g friske solbær☺️
Vh Agata
Hej Agata
Så skal du bruge 180 g sukker
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak☺️ skal det være kølet helt af før det kommer i køleskabet?
Jeg sætter altid låg på den brandvarme marmelade med det samme og kommer straks på køl.
Kh Ann-Christine
Hej igen
Min blev meget stiv, kan jeg gøre noget ved det? 😅
Hej Agata
Hvis du ikke har jævnet den, så kan du koge den op og tilsætte en smule vand.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis du koger bærrene inden du tilsætter sukkeret bliver bærrene mere bløde