Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sundt-grontsagsfad-helt-bornevenlig-tilmed/

Sundt grøntsagsfad – helt børnevenlig

Efter jeg havde taget denne grønsagsret ud af ovnen kunne jeg godt se at den skulle præsenteres på den rigtige måde for at blive godkendt ;) Den var nemlig ret grøn i det …

Mens jeg lavede mad legede Johan og Julie i stuen på 1 salen, de var derfor slet ikke med til at lave aftensmad. De var helt optaget af en meget spændende og god fantasileg, hvor de legede, at det var jul og de skulle pynte hver deres fine usynlige juletræ med usynligt juletræspynt. (jeg elsker virkelig deres fantasi og finurlige påfund).

Da vi skulle spise og vi måtte afbryde deres leg, udspillede følgende dialog sig:

  • Julie: ‘mor, hvad skal vi spise i dag?’
  • Mig: ‘jeg har lavet noget nyt og spændende, som vi aldrig har smagt før. Men det ser rigtig dejligt ud og vil I høre noget helt skørt? Maden er helt grøn i dag’
  • Johan: ‘er det grønt? Nej, hvor vildt!’
  • Julie: ‘Er det grønt …….. Jamen, er det da juletræsmad?’
  • Mig: ‘juletræsmad?! Øhh, ja, det er det da. Selvfølgelig, ja! Juletræsmad, har I smagt det før?’
  • Julie og Johan i kor: ‘Faaaar, vi skal spise juletræsmad i dag, det er så lækkert!’

Og de spiste med stor glæde. Sagde flere gange, at det smagte lækkert og sagde uhm og Martin og jeg måtte lidt skjule vores smil over at juletræsmaden fyldt med spinat, porrer og blomkål var et kæmpe hit!

PT45min

Ovnbagte grøntsager med mozzarella

4-6 pers    45 min
4-6 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min
Fremgangsmåde

Alle grøntsagerne skrælles og vaskes, og skæres i meget små stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og tilsæt en smule salt. Kog i 8 minutter og hæld vandet fra. Blend grøntsagerne grundigt med en stavblender. Tilsæt æg og parmesan. Rør tilsidst rasp og 100 g finthakket mozzarella i. Smør et ovnfast fad grundigt med smør, hæld grøntsagsblandingen i fadet, drys med 1/2 dl rasp og skær de sidste 100 g mozzarella i skiver og læg dem på toppen af fadet. Bages i en forvarmet ovn ved 180 g varmluft i 30 minutter.

Der er rigeligt mad til 2 dage i sådan en portion til os. Vi spiste en grøn salat og lidt groft brød til. Der er ret meget ost i retten, så den er ikke just kaloriefattig, men med de mange grøntsager og det rette tilbehør er den nu alligevel helt sund.