Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grontsagsfad/

Grøntsagsfad

Dette grøntsagsfad er et hit i min familie – og hos mine børn, som synes det smager fabelagtigt!

Mit grøntsagsfad er fyldt med grøntsager som spinat, blomkål, kartofler, gulerødder, porre og hvad vi nu ellers lige har i grøntsagsskuffen. Ikke just altid mine børns favoritgrøntsager, bortset fra gulerødderne og kartoflerne. De andre ingredienser går fint i supper, kødsaucer og lasagne, hvis bare de bliver blendet til ukendelighed. I denne ret skulle de også blendes, men ikke til suppe eller en af de andre sikre ‘Johan og Julie hits’, så jeg var lidt spændt på hvordan retten blev taget mod – og det gik over al forventning. Læs selv med lige under opskriften …

PT45M

Grøntsagsfad

4 pers.    45 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

* alternativt 900 gram blandende grøntsager, frit fra grøntsagsskuffen og efter hvad der er i sæson.

Alle grøntsagerne skrælles og vaskes, og skæres i meget små stykker.

Kom dem i en gryde, dæk med vand og tilsæt en smule salt. Kog i 8 minutter.

Hæld vandet fra. Blend grøntsagerne og tilsæt æg og parmesan.

Rør derefter rasp og 100 g finthakket mozzarella i. Smør et ovnfast fad grundigt med smør, hæld grøntsagsblandingen i fadet, drys med 1/2 dl rasp og skær de sidste 100 g mozzarella i skiver og læg dem på toppen af fadet.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 g varmluft i 30 minutter.

Serveres som hovedret, evt med brød og salat som tilbehør.