Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grontsagsfad/

Grøntsagsfad

Dette grøntsagsfad er et hit i min familie – og hos mine børn, som synes det smager fabelagtigt!

Mit grøntsagsfad er fyldt med grøntsager som spinat, blomkål, kartofler, gulerødder, porre og hvad vi nu ellers lige har i grøntsagsskuffen. Ikke just altid mine børns favoritgrøntsager, bortset fra gulerødderne og kartoflerne. I denne ret skulle grøntsagerne blendes, men ikke til suppe eller en af de andre sikre ‘Johan og Julie hits’, så jeg var lidt spændt på hvordan retten blev taget mod – og det gik over al forventning.

Læs selv med lige under opskriften …

PT45M

Grøntsagsfad

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 porre, *
  • 4 kartoffel, *
  • 1 blomkål, *
  • 4 gulerod, *
  • 200 g spinat, frosne, *
  • 3 æg
  • 50 g parmesan
  • 2 dl rasp
  • 200 g frisk mozzarella
  • 1 spsk smør, til at smøre det ovnfaste fad
  • 0,50 dl rasp, til at drysse over
  • salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Gør alle grøntsagerne i stand og skær dem i meget små stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og tilsæt lidt salt. Kog i 8 minutter.

Hæld vandet fra og kør grøntsagerne i en blender sammen med æg og parmesan. Kom rasp og halvdelen af mozzarellaen i og blend igen. Gem den anden halvdel af mozzarellaen til topping.

Smør et ovnfast fad med smør, kom grøntsagsblandingen i fadet, drys med 1⁄2 dl rasp og skær resten af mozzarellaen i skiver og læg dem på toppen af fadet.

Bag retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30 minutter.