Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grontsagsfad/ Aftensmad Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad, Vegetar

Grøntsagsfad

Dette grøntsagsfad er et hit i min familie – og hos mine børn, som synes det smager fabelagtigt!

Mit grøntsagsfad er fyldt med grøntsager som spinat, blomkål, kartofler, gulerødder, porre og hvad vi nu ellers lige har i grøntsagsskuffen. Ikke just altid mine børns favoritgrøntsager, bortset fra gulerødderne og kartoflerne. I denne ret skulle grøntsagerne blendes, men ikke til suppe eller en af de andre sikre ‘Johan og Julie hits’, så jeg var lidt spændt på hvordan retten blev taget mod – og det gik over al forventning.

Læs selv med lige under opskriften …

Grøntsagsfad
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT20M4
Ingredienser
  • 2 porre, *
  • 4 kartoffel, *
  • 1 blomkål, *
  • 4 gulerod, *
  • 200 g spinat, frosne, *
  • 3 æg
  • 50 g parmesan
  • 2 dl rasp
  • 200 g frisk mozzarella
  • 1 spsk smør, til at smøre det ovnfaste fad
  • 0,50 dl rasp, til at drysse over
  • salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Gør alle grøntsagerne i stand og skær dem i meget små stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og tilsæt lidt salt. Kog i 8 minutter.

Hæld vandet fra og kør grøntsagerne i en blender sammen med æg og parmesan. Kom rasp og halvdelen af mozzarellaen i og blend igen. Gem den anden halvdel af mozzarellaen til topping.

Smør et ovnfast fad med smør, kom grøntsagsblandingen i fadet, drys med 1⁄2 dl rasp og skær resten af mozzarellaen i skiver og læg dem på toppen af fadet.

Bag retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30 minutter.