Teboller
					
					Søde og bløde teboller bagt med smør og hvedemel. De er duftende dejlige med en mild smag af kardemomme og perfekte til en kop te, til dejlige hyggestunder, eftermiddagskaffen og til fødselsdagsfesten.
Her kommer jeg ingen fuldkorn i bagværket og de lækre boller er bare helt perfekt bløde, smagfulde og nemme at bage.
Jeg bager gerne, så jeg også har til fryseren, for det er så hyggeligt når man lige kan tage et par boller op og lune til en kop te. Jeg kan varmt anbefale at finde gær, mælk, smør og mel frem og gå i gang med at bage sådan et fad med nybagte teboller.
Prøv også: opskrift på æblebrud med valnødder >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Teboller
- 20 g gær
 - 3 dl sødmælk, stuetempereret
 - 1 tsk salt
 - 50 g sukker
 - 1,50 tsk stødt kardemomme
 - 75 g smør
 - 550 g hvedemel
 - Til pensling
 - 1 æg, sammenpisket
 
Rør gær ud i en skål med mælk. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen, gerne på røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.
Lad dejen hæve en time på køkkenbordet.
Del dejen i lige store stykker og form helt runde boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og stil bollerne til hævning under et viskestykke i cirka 90 minutter.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 15-17 minutter til de er gyldne. Lad bollerne køle lidt af på en rist, inden de serveres.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad





			
			
			
			
			
			
			
			
			
			


			
			
				
				
			
				


			
			
			
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.